VAN- Özellikle Ramazan ayı boyunca kasap, market ve yemek fabrikalarına yönelik yapılan denetimlerde, birçok işletmeye ceza verilirken, birçok işletme uyarıldı. Hijyen koşullarına uymayan ve sağlıksız gıdalara da el koyan zabıta ekipleri, bugün bir yemek firmasını denetledi.
Yemek fabrikasını denetleyen zabıta ekipleri, işletmenin sağlık ve hijyen koşullarına uymadığını tespit etti. İşletmenin tamamını gezen ekip, sağlıksız koşullarda tutulan ve kaçak olduğu tespit edilen 200 kilogram et`e el koydu. Zabıta müdürlüğüne getirilen etler ardından şehir çöplüğünde imha edildi. Ayrıca, yemek fabrikasına cezai işlem uygulanması için tutanaklar belediye encümenine gönderildi.

 

Denetim ekipleri, halkın bu günlerde Ramazan Bayramı`nda tüketilmek üzere alınacak gıda maddelerine dikkat etmelerini, hijyen koşullarına uymayan işyerlerini ve son kullanma tarihi geçmiş gıda maddelerinin denetimi için Alo Zabıta `153``ü aramalarını istedi.(Mahmut Aytekin-İLKHA)