ADANA - Geçtiğimiz Perşembe günü Merkez Yüreğir ilçesi Yunus Emre Mahallesi 929 Sokak`ta yaşanan kavga sırasında oradan geçen Ömer Koçak, göğsüne isabet eden mermi nedeniyle ağır yaralanmış ve Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınmıştı. Olay, basına Ömer Koçak kavga eden tarafmış gibi yansıtılmış ve bir sonraki gün yerel basın ve internet sitelerinde cinayet masası ekiplerinin Koçak`ın ifadesini alırken aldıkları kimlik belgesi üzerinde bulunan fotoğrafı yayınlanmıştı.

 

İnternet ve gazetelerde haberi gören Koçak ailesi, İlke Haber Ajansını arayarak bu haberin tamamen yalan olduğunu, olayın kaza kurşunundan ibaret olduğunu söylediler. Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi bölümünde servise alınan Ömer Koçak`la konunun aslını öğrenmek için görüştük.

 

Tamamen Bir Kaza Kurşunu
Olay sırasında kahvede olduğunu ve eşinin telefon açmasıyla eve geldiğini söyleyen Koçak, \"Ben tekstil atölyesinde ütücü olarak çalışıyorum. Geçtiğimiz Perşembe akşamı iş çıkışı kahveye uğradım. Ezana yakın hanım aradı mahallede kavga olduğunu eve gelmemi istedi. Ben de mahalleye gittim komşularımız kavga ediyorlardı, meseleyi sordum önemli bir şey olmadığını her zamanki durum olduğunu söyleyince ben de eve geçtim. Aradan 10-15 dakika geçmişti ki sigara almak için bakkala gitmek üzere evden çıktım. Bakkala varınca süratle gelen bir araba bizim sokağın yakınlarında durdu ellerinde silah olduğunu görünce çocuklarımı korumak için hızlıca eve doğru koşmaya başladım. O sırada arkadan yaklaşık 20 el silah sesi duydum tam eve varıyordum ki bir tane mermi göğsüme isabet etti. Ben ateş edenleri tanımıyorum tamamen bir kaza kurşunu\" dedi.

 

Kan Revan İçinde İfademi Aldılar
Komşuları tarafından Adana Devlet Hastanesine kaldırıldığını söyleyen Koçak, \"Hayati tehlikem olduğu geliyordu kulağıma tam tedaviye alınacakken, cinayet masası ekipleri beni o halimle sorguya çekip ifademi almaya çalıştılar. Mermi göğsümde, her yanım kan revan içinde bana sorular yönelten polis memuru seni Ramazan mı vurdu, bak son kez soruyorum söyle Ramazan mı vurdu, şikayetçi misin? Gibi sorularla beni sıkıştırmaya çalışıyordu. Ben de Ramazan falan tanımam olay bir kaza kurşunu dedim. Bana inanmıyordu, elinde bir kağıda notlar alıyordu sonra ifademi aldığını söyleyip kağıdı bana okutmadan imzalattı. Kimliğimi de işlem yapacaklarını söyleyip aldılar, tabi ben o sırada şuurumu kaybetmek üzereydim. Sonra beni ambulansla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi`ne sevk ettiler önce ameliyata alındım mermi çıkartılamayınca yoğun bakıma alındım. Bu gün de servise aldılar\" dedi.

 

Haberi Gazetede Görünce Şok Oldum
Yoğun bakımdan çıkınca gazete ve internet sitelerindeki haberler kendisine anlatılınca şok olduğunu söyleyen Koçak, \"Olay tamamen bir kaza kurşunu benim olayla bir ilgim yok. Herkes beni mahallede tanır ve sever böyle silahlı kavgalarla işim olmadığını tüm yakınlarım bilir. Ama o cinayet masası polisleri medyaya meseleyi öyle bir yansıtmışlar ki, sanki ben Ramazan E. adlı şahısla hasımmışım da sokak ortasında silahlı kavga etmişiz de o da beni vurmuş gibi bir izlenim ortaya koymuşlar. Ben medyada ismi geçen o şahsı tanımıyorum olayla herhangi bir ilgim yok haber tamamen düzmece olmuş\" ifadelerini kullandı.

 

Polislerden Şikayetçi Olacağım
İfadesini alan polislerden şikayetçi olacağını söyleyen Koçak, \"Kimlik belgemdeki resmimi basına servis etmişler, bunu hangi hakla yapıyorlar, hiç olmadık yerde düşman sahibi olmamı istiyorlar. Ben o polislerden şikayetçi olacağım, ölümle burun buruna beni sorguya çekip yalan yanlış bilgilerle ifademi hazırlayıp basına verdiler, ifade alınırken kan kaybından hayatımı da kaybedebilirdim bu kadar da sorumsuzluk olmaz. Buradan basına da sesleniyorum haberleri biraz araştırsınlar polisin verdiği bilgileri olduğu gibi haberlerine yansıtmasınlar, sonra benim gibi insanları mağdur ediyorlar\" dedi.

 

Bayram Öncesi Zor Durumda Kaldık
Son olarak doktorların mermiyi çıkaramadıklarını ve uzun bir süre çalışmaması gerektiğini söylediklerini ifade eden Koçak, \"Ramazan ayında başımıza gelen bu musibet beni ve ailemi çok mağdur etti bayram öncesi maddi anlamda zor duruma düştük, uzun bir süre de çalışmamam gerekiyormuş şimdi ne yapacağımı bilmiyorum\" diye konuştu. (Mustafa Çiçek - İLKHA)