ŞIRNAK - Geçen seneden başlayıp geleneksel hale getirilen Ramazanın son 10 günü özellikle tekli gecelerde halkın daha neşe içinde geçirilmesi için bu senede ödüllü bilgi yarışması düzenledi. İdil-Tepeköy`de duyarlı gençlerin kendi aralarında düzenleyip tertiplediği yarışmada 1., 2. ve 3`üncüye ödülleri verildi. Yarışmaya katılımın yoğun olduğu ve Bayanlarında Caminin Bayan bölümünde iştirak ettikleri yarışmaya 7`den 70`e herkesin katıldığı göze çarptı.
 

Bayram Havası İçinde Geçiyor; Tepeköyü (Xıraprıpın)
Yeni (Merkez) Camii`nde yapılan ve bayram havası içinde geçen gecelerde ibadetler daha neşe içinde geçiyor ve bu şekilde "Kadir Gecesi" tekli gecelerde aranıp ihya ediliyor.
 

Geceyi düzenleyip tertipleyen gençlerden H.Saka, S.Saka, İ.Gök ve A.H.Tuzan, amaçlarının İslam`a hizmet olduğunu ifade ederek, "Özellikle tekli gecelerde Kadir Gecesini ihya etmelerinde sıkılmamaları için, en önemlisi de böylesi programlarla halk arasındaki kaynaşmayı yani kardeşlik bağını kuvvetlendirmek istiyoruz. İnşallah faydalı olacağını umuyoruz.
 

Kitap okuma istekleri oluşuyor. Ayrıca halkımızın kitap okuma istekleri oluşuyor. Fıkıh, siyer, akaid ve peygamberler tarihinden 50 sorunun sorulduğu yarışmaya hazırlanan köy halkı, 10 günde onlarca kitabın okunduğu belirdi. İnşallah seneye çevre köylerinde davet etme niyetimiz vardır" dediler. (M. Şerif Aşkın - İLKHA)