İSTANBUL - Beyazıt Meydanında Özgür-Der`in Suriye`de devam eden katliamlara dikkat çekmek için Ramazan ayı boyunca her hafta cumartesi yaptığı eylemlerin sonuncusu bu gün yapıldı. Eylemde "Halep`in Öz Evlatları Baas Çetesine Gereken Dersi Vermek İçin Silah Bekliyor!", "Halep Şehidmiz Osman Karahan`a Rahmet, Esed Çetesi ve İşbirlikçilerine Lanet Olsun!" yazılı pankartların açıldığı eylemde "Baas Katlediyor, Dünya Seyrediyor; Katillere Lanet, Susanlara Yazıklar Olsun!", "…Küfrün Önderleriyle Savaşın!", "Esed Çetesi ve Destekçileri Döktükleri Kanda Boğulacaklar!", "Esed Canavarını Durdurun!", "Stop The Massacre Of Syria!" (Suriye`de Soykırıma Son Verilsin!), "Lets Syria People Defend Themselves!" (Suriye Halkına Kendini Savunma Hakkı Verilsin!), "Allah`ın Yardımıyla Zafer Yakındır!", "Suriye`ye Özgürlük Direnişle Gelecek!", "Arakan da Budist Suriye`de Baas Çetesinin Zulmüne Son!" yazılı dövizler açıldı.
 
"Müslümanlar Adım Adım Zafere Yürüyor!"
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya eylemde yaptığı konuşmada direniş başlamadan önce Suriye`de bir mücadele olacağını kimsenin beklemediğini ifade etti. Fakat Suriye halkının Allah`ın izniyle yaklaşık 1 buçuk yıldır direnişini sürekli artırarak mücadele ettiğini ifade eden Kaya tüm propaganda ve karalamalara rağmen Müslümanların adım adım zafere yürüdüğünü vurguladı. Müslümanlara karşı yoğun karalama politikası izleyenlerin bugüne kadar hep yanıldıklarını belirten Kaya "Suriye`de zaferle beraber yalanlar çok net bir şekilde yüzlerine çarpacak" dedi. Kaya konuşmasını geçtiğimiz günlerde Suriye`de şehid düşen Av Osman Karahan ve Baki Yiğit`e selam ederek bitirdi.
 
Suriye Direnişi İyi Anlaşılmalıdır
Eylemde bir konuşma yapan Davet Derneği`nden Ahmet Yıldız ise içinde bulunduğumuz Ramazan ayında Suriye direnişinin iyi anlaşılmasının gerektiğini ifade etti. Suriye`de zulmün Baba Esed`le birlikte başladığını hatırlatan Yıldız, Suriye direnişinin Tunus`ta, Libya`da farklı olmadığını belirtti. Bugün Esed`i anti emperyalist görmek vicdanlı bir şekilde fotoğrafı okuyamamaktır. Suriye`deki kardeşlerimiz NATO`ya, ABD`ye, Batı`ya maddi anlamda gereksinim duyarsa bunun suçlusunun Müslümanlar olacağı uyarısında bulunan Yıldız, içinde bulunduğumuz Ramazan ayında zekatlarımızı ve infaklarımızı Suriye`ye göndermemiz gerektiğini "Suriyeli kardeşlerimizin sofralarına bir katık, omuzlarına bir silah, silahlarına bir kurşun almamız gerek" sözleriyle vurguladı.

Konuşmacıların ardından Grup Yürüyüş, Suriye için bestelediği "Milyonlarız Biz", "Allah-u Ekber" ve Suriyeli şehid İbrahim Kaşuş`un meşhur ezgisi "Yalla İrhal Ya Beşşar!"ı seslendirdi.
(Abdusselam Güneş-İLKHA)