BİNGÖL - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl`de Valilik tarafından organize edilen iftar yemeğine katıldı.


\"Türkiye Cumhuriyeti`nin hangi etnik mensubiyetine sahip olursa olsun vatandaşlarımızın tamamı bizim başımızın üstündedir\" diyen Bakan Eker, \"Tamamının meşru hakları ve talepleri bizim başımızın üzerindedir. Bunları değerlendirip, bunları uygulamaya koyarız. Dolayısıyla bu yolda devam edeceğiz. Ama terör örgütüyle sonuna kadar silahlı mücadeleye devam edeceğiz\" dedi.

Bingöl İlimize 30 tane Tesis Kazandırdık
Bingöl`de yaklaşık 6 bin kayıtlı çiftçinin olduğunu belirten Eker, \"biz hükümet olarak, 2011 yılında yaklaşık 10 milyon TL üreticilerimize daha iyi ürün elde etmeleri için karşılıksız hibe verdik. Temmuz ayı itibari ile ödediğimiz destek miktarı 9 milyon 200 bin TL`dir. Tabi bu yılsonuna kadar uygulamalar devam edecektir. Bingöl ilimize 30 tane tesis kazandırdık. Kazandırdığımız tesislere yüzde 50 destek verdik. Yani sermayenin yarısını biz bakanlık olarak karşılıyoruz. Borç veyahut kredi değil, hibe olarak karşılıyoruz. Bu tesislerimizde 334 tane Bingöllü kardeşlerimiz çalışıyor. Makine ikmal noktasında çiftçilerimize destek verdik. Bu iki projeye bizim verdiğimiz hibe destek miktarı 8,5 milyar liradır. 20 tane tarımsal kalkınma kooperatifini destekledik. Kırsal kalkınmadan 11 tane proje kabul edildi. Bu projelerden 6 tanesinin hak edişleri gerçekleşti. Diğerlerinin de şuanda işlemleri tamamlanıyor. EBK ile ilgili bugüne kadar 16 milyon lira yatırım yapıldı\" dedi.

Teşvik paketinde Bingöl`ün 6.bölgede yer alması büyük imkanlar getirdiğini ifade eden Bakan Eker, Bu imkanlardan özellikle istifade edilmesi gerektiğini söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)