İSTANBUL - Ümraniye Oto Sanayi Esnafı tamirhane dükkânlarının önünde iftarlarını açtıktan sonra kılınan akşam namazlarının peşinden gündemi tartışıyor. Gündemi çok yakından takip eden sanayi esnafı birçok konu başlığında yorum yapıyor. Özellikle son dönemlerin yoğun gündemi olan Suriye ve Şemdinli olayları üzerinde konuşan esnaf, yıllardır süregelen Amerika fitnesinin şuan Suriye`de en üst düzeyde uygulandığını söylüyor. Suriye`de büyük bir oyun oynandığını dile getiren Sanayi Esnafı, \"Bir zamanlar Beşar Esed`in yanında özellikle Müslüman halka işkence, eziyet, tecavüz ve katliamlar yapan general ve askerlerin şimdi onun yanında değilde, Özgür Suriye Ordusu etrafında toplanmasına bir anlam veremiyoruz. Buradaki geçişler çıkarların ön plana çıkmasıdır. Bu kişiler gelecek kaygısı taşıyarak Esed`in yanından ayrılmışlardır. Yarın Esed devrildiğinde bunlar başa geldiğinde bir daha eski zulümlerine dönmeyeceklerinin garantisi yok. Çünkü Amerika ve Avrupa tarafından desteklenen bu generaller başa geldiğinde onların direktifleriyle hareket edeceklerdir. Bu nedenle özellikle Müslüman muhalif direnişçi grupların çok dikkatli olması gerekir. İleride kurulacak bir hükümette söz sahibi olmak istiyorlarsa, bir olup mücadele saflarını daha da geniş tutmaları gerekir.\" diyerek Suriye`de Müslümanların daha uyanık olması gerektiğini dile getirdiler.

Amerika PKK`ye Psikolojik Savaş Yaptırıyor
Şemdinli`de gelinen durumun Amerika`nın kontrolünde geliştiğine dikkat çeken Sanayi esnafı, \"Vietnam savaşında saldıran ABD idi ve çok güçlü bir orduya sahipti. Ama Vietnamlılar direniş gösterdi. Belki maddi olarak bir kazanım elde edemediler ama yürüttükleri psikolojik savaşla tüm dünyada sevinç gösterileri yaparak zafer ilan ettiler. PKK`de 300 militanıyla Türkiye Ordusunu bozguna uğratıp Şemdinli`yi alamayacağını biliyor. Ama yaklaşık 1 aydır orada savaşıyor. Gündemden de kendisini düşürmüyor. Yani yürüttüğü psikolojik savaşla devlete kafa tutuyor.\" diyerek Şemdinli`de yaşananların Amerika`nın kontrolünde yapıldığını dile getiriyorlar.

Devir İslam`ın, Gelecekte Müslümanlarındır
İslam ümmetinin arzuladığı hedefe adım adım yaklaştığını ve bu uğurda mücadele ettiğini dile getiren Sanayi esnafı, \"Devir İslam`ındır, özellikle Türkiye`de Mustazaflar Hareketi çok güzel işlere imza atacaktır. Dünyada buna şahit olacaktır. Mustazaflar Hareketi dengeleri değiştirecektir. Ümmet Mustazafların etrafında kenetlenip vahdete kavuşacaktır.\" diyerek Mustazaflar Hareketi`nin önünün açık olduğunu ve çok şey başaracaklarını ümit ettiklerini dile getirdiler. (Mehmet Laçin - İLKHA)