VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: \"Kadir Gecesi Bin Aydan Daha Hayırlıdır\" Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, bin aydan daha faziletli olan Kadir Gecesi`nin hayrından mahrum kalmamak gerektiğinin hatırlatıldığı hutbede bu gecede neler yapılabileceği anlatıldı.

`Rahmet` Sofrasında Buluştular
Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği düzenlediği iftar yemeğiyle hayırsever esnaf, dernek üye ve gönüllüleri ile muhtaç aileleri bir araya getirdi.

Her Zengin Zekâtını Verirse Dünyada Fakir Kalmaz
Mübarek Ramazan ayını fırsat bilen Müslümanlar bu ayda mallarını temizlemek gayesiyle zekât ve fitrelerini veriyor. Peki, zekât verirken nelere dikkat edilmesi gerekir, zekât kimlerden alınır ve kimlere verilir.

VAN HABER: Protokol Sofrada, Halk Yemek Kuyruğunda!
Tarım bakanı Mehdi Eker`in de katıldığı Van şehir stadındaki iftar yemeğinde yüzlerce kişi iftarını açamadan evlerine geri döndü.

Bir Madalya Daha! Alkışlar Nur`a
Milli tekvandocu Nur Tatar 67 kiloda gümüş madalya kazandı.

ŞEHRİVAN: Kürt Sorununu Çözeceğiz
Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere van`a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı mehdi Eker, AK Parti Van il Teşkilatı tarafından Van Atatürk Stadı`nda verilen iftar yemeğinde konuştu.

DOĞU ANADOLU: Sağlıkta Rahatlayacağız
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Kente atanan 193 doktorun iş başı yapmasıyla birlikte sağlık alanında büyük bir rahatlama yaşanacağını söyledi.

Askeri Konvoya Mayınlı Saldırı
Başkale`ye bağlı Bebleşin bölgesinde karayoluna teröristler, askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşedikleri uzaktan kumandalı patlayıcıyı infilak ettirdi.

VANGÖLÜ EKSPRES: Kırmızı Et Üreticileri Birliği`nden VATSO`ya Ziyaret
Van ili ve ilçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği başkanı Sabri Yılmaz, Van ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu`nu makamında ziyaret ederek, il dışına çıkarılması planlanan ahırların yerinin tespiti için destek istedi.

VAN POSTASI: Bakan Eker, Van Valiliğini Ziyaret Etti
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere, Van`a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Valisi Münir Karaloğlu`nu makamında ziyaret etti.

Van Belediyesi Çalışmalarına Devam Ediyor
Van belediyesi, yıl içerisinde hedefine koyduğu çalışmaları birer birer bitiriyor.

VAN SESİ: Gözümüzün Nur`usun
Gümüş madalya kazanan Nur Tatar: \"Madalyamı Van depreminde acı olaylar yaşayan Vanlılara ve Türkiye`ye armağan ediyorum\" dedi.

\"AK Parti, Bu Sorunun Çözümü İçin Bir Şanstır\"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kürt sorununu demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözeceklerini belirterek, \"PKK`nın da terörist saldırılarla bize bu konuda rehberlik yapmasına izin vermeyeceğiz. Biz demokratikleşme ve sivilleşme programımızdan ne ödün vereceğiz ne de geri duracağız\" dedi.

PRESTİJ HABER: Çarpıcı Sonuçlar Ortaya Çıktı
Van Kadın Derneği (VAKAD), Van`da yaşayan kadınların sorunlarını tespit etmek amacıyla yeni bir araştırmaya imza attı. Aralıklarla kadınlarla ilgili araştırma yapan VAKAD`ın son araştırmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. (Fırat Arslan - İLKHA)