BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 11 Ağustos 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `İluh Deresinin Temiz Tutulması Belediyenin Asli Görevidir`
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, Batman`ın kanayan yarası olan İluh Deresine atılan atıklar için yetkilileri biran önce bu konuya el atmalarını isteyerek, belediyeyi dereyi temizlemeye ve temiz tutulması için göreve çağırdı.

`Bin Aydan Hayırlı Kadir Gecesi`
Batman`da Ramazan`ın dördüncü Cuma Namazında camiler yine dolup taştı. Hutbede ise \"Kadir Gecesi\" ele alınarak, Kadir Gecesi`ni gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolunun Kur`an-ı Kerim`in mesajlarını anlamaktan geçtiği vurgulandı.

Batman Umut Gazetesi; `Sünger Ailesine Avrupa Sahip Çıktı`
Basına yansıyan muhtaç Emine Sünger ve çocuklarına Umut Der Gıda Bankası aracılığı ile Avrupa Yetim Der sahip çıktı.

`Sağlıkçılar İftarda Buluştu`
Batman Sağlık-Sen geleneksel iftar programına katılan Sağlık- Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Örnek, sağlıkçılara elde edilen hakları müjdeledi.

Batman Gazetesi; `Taziyeleri 3 Günde Bitirin`
İl Müftüsü Hasan Çağlar, Batmanda yapılan taziyelerin çoğu zaman bir haftayı aşması nedeniyle gelen talepler üzerine bir açıklama yaparak taziyelerin dini kurallara göre 3 gün olduğunu belirtti.

`Vali, Bayram Sonrası Ayrılıyor`
Balıkesir Valiliğine atanan Valimiz Ahmet Turhan`ın bayramı ilimizde geçireceği, bayram sonrasında ise yeni görev yerine gideceği öğrenildi.
Batman Pusula Gazetesi; `Midyat Azim Der`den İftar Yemeği`
Midyat Azim Der tarafından Midyat halkına yönelik düzenlenen iftar programına yoğun gösterildi.

`BASED Üyeleriyle İftar Yemeğinde Buluştu`
Batman Sağlık ve Eğitim Derneği BASED, üyeleriyle iftar yemeğinde buluştu. Batman Sağlık ve Eğitim Derneği BASED, Beyaz Şato`da üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Batman Medya Gazetesi; `BDP`nin Olduğu Yerde Terör ve Anarşi Var`
Beşir Atalay`dan sonra Bakan Şimşekte BDP`ye yüklendi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, BDP`nin olduğu yerde terör ve anarşinin olduğunu söyledi.

`Yol Açılmadan Hat Savaşları Başladı`
Batman Üniversitesi ile havaalanı arasındaki yol henüz bitirilmeden, minibüs hattı yüzünden tartışmalar başladı bile. Muhtarlar minibüs hattı isterken, kooperatifler ise karşı çıkıyor.

Batman Postası; `Hırsızlar Dünyaları Çaldı`
Batman`da hırsızlar girdikleri bir evden 110 Euro, 4 bin Dolar, 4 bin TL para, 12 adet çeyrek altın, 5 adet yarım altın, 1 adet burma bilezik, 1 adet alyans yüzük, 1 adet taşlı yüzük, 14 ayar ince zincir ve 1 adet altın yüzük çalarak kayıplara karıştı.

`Oruç Bedeni, Sadaka Malı Temizler`
Batman İl Müftü Yardımcısı Mahmut Erin, Ramazan ayı ile birlikte en çok merak edilen konulardan biri haline gelen \"fitre\" ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Sağlık Meslek Lisesi Mezunları İftarda Buluştu`
Batman Sağlık Meslek Lisesi 1992-1993 mezunları mezuniyetlerinin 20. Yılında Batman Villa Parkta İftar programında bir araya geldi.

`Bin Aydan Hayırlı Gece: Kadir Gecesi`
Batman`da Ramazan`ın dördüncü Cuma Namazında camiler yine dolup taştı. Hutbede ise \"Kadir Gecesi\" ele alınarak, Kadir Gecesi`ni gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolunun Kur`an-ı Kerim`in mesajlarını anlamaktan geçtiği vurgulandı.

Batman Barış Gazetesi; `Dere Hastalık Saçıyor`
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, Batman`ın kanayan yarası olan İluh Deresine atılan atıklar için yetkilileri biran önce bu konuya el atmalarını isteyerek, Belediyeyi dereyi temizlemeye ve temiz tutulması için göreve çağırdı.

`Avrupa-Batman Hayır Hattı!`
Basına yansıyan muhtaç Emine Sünger ve çocuklarına Umut Der Gıda Bankası aracılığıyla Avrupa` da faaliyet gösteren Avrupa Yetim Der sahip çıktı.

Batman Doğuş Gazetesi; `18 Çocuk Oyun Parkı Yapıldı`
Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından SODES kapsamında yürütülen `Bizim de Parkımız Var` Projesiyle İlçe merkezinde 2, 14 köy ve 2 mezrada olmak üzere toplam 18 çocuk oyun parkı yapıldı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Yardım Eziyeti!`
Sosyal Yardımlaşma Vakfı`nın bayram öncesi dar gelirliye dağıttığı 150 liralık yardım izdihama yol açtı. Vatandaşlar, 40 derece sıcaklıkta yardım alabilmek için saatlerce bekledi. (Halid Coşkun- İLKHA)