DİYARBAKIR- Tesettüre Çağrı Platformu, (TESÇAĞ) başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden azatlık olan, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı şerifin son ve en kıymetli on gününe erişmiş olması münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi` nin Peygamberimizin müjdesi ile bu son on günde saklı olmasının kuvvetli olmasına dikkat çekildi.
 
Mehmet Duyu adına yapılan yazılı açıklamada Müslümanların, bir uzun ömür kadar fayda sağlayan geceyi ibadetleriyle, zikirleri ve dualarıyla İ`tikafa girmeleri ile aramalarını ve ne edip edip bulmaya çalışmaları tavsiye edildi.
Duyu açıklamada, insanın en ehemmiyetli meselesi, ahiret hayatlarını kurtarma meseleleri olduğunu belirterek, bu nedenle bu mübarek gün ve gecelerin kadrinin iyi anlaşılmasının lazım olduğunu söyledi.
 
Önemli Zaman Dilimlerini Tövbe ve İstiğfarlarımızla Karşılamalıyız
İnsan hayatının en önemli dönüm noktalarının kilometre taşlarının bu gibi önemli ve faziletli zaman birimlerinin olduğunun altını çizen Duyu yazılı açıklamasına şöyle devam etti: ""Günah ve hatalara meyilli ve müsait olarak yaratılan biz insanlar, günahlarımızdan arınma vesilesi olacak bu gibi `İlahi Rıza` kapılarının açılmakta olduğu zaman dilimlerini tövbe ve istiğfarlarımızla karşılamalı, hatalarımızın af olmasına gayret göstermeliyiz. Böylelikle yeni ve pak bir hayat defterini açmalı, adeta yeniden doğmalı ve hayatımızı İlahi marziyatlar doğrultusunda şekillendirmeye gayret göstermeliyiz."
 
Dualarımız Bir Diğerimiz İçin Daha Fazla Olmalıdır
Bu mübarek gece ve günleri, İnsanların ve tüm mahlukatın yegane yaratıcısı ve terbiyecisi olan Yüce Allahın haram ve helallerini gözetme ve O`nun helallerine doğru koşarken, haramlarından da kaçınma vesilesi kılınması gerekli olduğunu söyleyen Duyu, "Dualarımız bir diğerimiz için daha fazla olmalı, dua ve niyazlarımızda Müslüman kardeşlerimizi ön plana çıkarmalıyız. Müslümanlar olarak birliğimiz büyük ölçüde dağılmış, kuvvetimiz elden gitmiş ve küfür emperyalizminin hedef tahtası ve iştahlarını kabartan lokmaları haline gelmişiz. Yeni icat ettikleri silahlarını bile maalesef Müslüman bedenler üzerinde denemektedirler. Bugün dünyanın değişik coğrafyalarında; Filistin`de, Arakan`da, Çeçenistan`da, Afganistan`da Irak`ta ve sayamadığımız bir çok yerde oluk oluk Müslüman kanı akmaktadır. Bunun en önemli sebebini teşkil eden durum, Müslümanların kendi dinlerinin gereğini yapmamaları Allah`ın koymuş olduğu kanun ve nizamlarına riayet etmemeleri neticesinde vahdetlerini kaybetmeleri ve ilahi yardımdan yoksun kalmalarıdır" dedi.
 
Duyu yazılı açılamasında Allah`ı hoşnut etmek O`nun yardımını celbetmek adına tekrar O`na ve O`nun nezih dini olan İslam`a dönüş yapmamız gerektiğine vurgu yaparak, Küfür cenahı ve şeytan taraftarlarının, Müslüman halkı dinlerinden, imanlarından, ahlak ve erdemlerinden uzaklaştırmak adına; yıllar yılı türlü türlü entrikalar sergilediğini ve sergilemeye devam ettiğinin altını çizdi.
 
Tesettür Müslüman Kadın İçin Korunaklı Bir Kaledir
Açıklamasında aile mefkuresine de değinen Duyu, emperyalizmin hedef tahtasına oturttukları İslami değerlerin en önemlilerinden bir tanesinin de, aile mefkuresinin sağlıklı kalmasını sağlayan, Müslüman kadın için korunaklı bir kale, şeref, ar ve haysiyetini kem gözlere çiğnetmeye karşı kuvvetli bir zırh hükmünde olan, aile güvenini sağlayan ve toplumun çekirdek kadrosu olan aile mefkuresini sağlam bir zemine oturtan tesettür değeri olduğunu ifade etti.
 
Tesettür Allah`ın Emridir
Allah`ın diğer ehemmiyetli emirleri gibi tesettüründe ilahi bir emir olduğuna vurgu yapan Duyu, bu ifadesini Kur`an-ı Kerim`in 31. Ayeti ve Ahzap suresinin 59. ayet-i kerimeleri ile destekledi. Duyu daha sonra, Tes-Çağ olarak Müslüman bayanları küfür ve şeytan taraftarlarının hilelerine karşı uyanık olmaya davet ederek şöyle devam etti: "Düşünün Müslüman bacım, bu gün sözüm ona kendilerini insan hakları havarileri olarak tanıtan ve Müslümanlara karşı demokrasi putlarını her zaman yiyen Fransa gibi ülkelerin senin tesettürüne savaş açması, çarşaf giyen Müslüman bacılarımıza çeşitli müeyyideler uygulaması ve cezalar kesmeleri senin tesettürünün ne kadar küfrün gözüne battığının bir delili olmalıdır. Sen, hem İlahi emir olması ciheti İle, hem de küfre inat, onların şom nefislerinin senin bedeninin üzerinde tatmin oluşuna müsaade etmemek adına, Rabbini razı ederek, toplumunu her türlü hayasızlıktan kurtarmak adına; bu mübarek günleri vesile kılarak, daha iyi bir şekilde senin izzetine yaraşırcasına tesettürüne sıkı sıkı sarılmalısın. Bu güne kadar örtü hakkında gerek yeterli bilgiye erişemediğinden ve gerekse herhangi bir maniadan dolayı örtüye bürünemeyen bacılarımızı da `Bismillah` deyip örtünmelerini istirham ediyoruz."
 
Hükümet Tesettürlü Müslüman Bayanların Haklarına Sahip Çıksın
Hükümete de bir hatırlatmada bulunan Duyu, "Gerek ülke içindeki tesettüre karşı olan odakların hesaplarını bozmak adına uygun yasal değişiklerin yapılması olsun ve gerekse de uluslar arası arenada olsun tesettürlü bacılarımızın haklarına sahip çıkmanızı ve bu konuda somut adımlar atmanızı istiyoruz" dedi.
 
Duyu son olarak, tüm İslam Alemi`nin mübarek kadir gecelerini tebrik ederek,"Tesettüre uzanan dahili ve harici ellerin sahiplerini tel`in ediyoruz. Gerek ,dahilde gerekse hariçte örtü zulmü her alanda son buluncaya kadar mağdurların yanında olduğumuzu ve her türlü desteği sunacağımızı beyan ediyoruz" dedi.
(Osman İçli-İLKHA )