Edinilen bilgiye göre saat 17:23 sularında Menderes Ürün`e ait samanlıkta bulunan samanların tutuşması sonucu çıkan yangın rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüdü. Bir birine bitişik olan ahşap köy evlerine sıçrayan kıvılcımlar sonucu kısa sürede büyüdü. Yangında Asım Zorlu, Mehmet Üstün, Kemal Gültekin, Seher Yet, Ali Osman Ermiş ve Tevhide Ünlü`ye ait evler ve 4 samanlık, 1 ahır küle döndü ve bir otomobil kullanılamaz hale geldi.

Kısa sürede olay yerine intikal eden Seben Belediyesine ait itfaiye ekipleri büyüyen yangına müdahalede yetersiz kalınca Bolu, Kıbrısçık ve Ankara Nallıhan belediyelerinden takviye ekip istendi. Gelen itfaiye ekiplerine iş makinaları da destek verdi. Yanan evlerin alevlerinin daha fazla büyümemesi için ahşap evler iş makinaları ile yıkıldı. Köylülerin de yardım ettiği yangın 3 saat süren hummalı çalışma neticesinde söndürülebildi.

Yangının kontrol altına alındığı sırada Bolu Valisi İbrahim Özçimen olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yangında evlerini kaybeden ailelere geçmiş olsun dileklerini ileten Özçimen olay ile ilgili bilgi aldı.