HABER MERKEZİ - Bir mescitte Allahın rızasını kazanmak için belli adap içerisinde bir müddet kalmaya itikaf denir. Ramazan`ın son 10 gününde itikafa girmek sünnettir. Peygamber Efendimizin, Ramazan`ın son on gününde mescide çekilerek bütün geceyi ve gündüzü ibadet ile ihya ederdi.


Müftülükler, itikâfla ilgili bütün hazırlıklarını tamamladı. Kimi illerde itikâf için belirli camiler tahsis edilirken kimi illerde ise talebe göre itikâf uygulaması yapılıyor.


Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla tüm Müslümanlar itikâfa girmeye davet edildi. İtikâfa girmenin sünnet olduğu belirtilen açıklamada, İtikâfta girenlerin öncelikle farz olan ibadetlerini yapmaları gerektiğine işaret edilerek, \"Kur`an-ı Kerim bolca okunup, tefekkür edilmeli. Müslüman`ın hayatında itikâf çok önemlidir. Bir beldede eğer itikâfa giren yok ise o beldenin bütün halkı bundan mesul olur. Bu nedenle tüm Müslüman kardeşlerimizi itikâfa girmeye davet ediyoruz\" denildi.


İtikâfa Girilebilecek Camiler
Edindiğimiz bilgilere Diyarbakır`da şu camilerde itikâfa girilebileceği öğrenildi;


Selahattin Avşar Camii, Kökşler Camii, Et-balık, İskender Paşa Camii, Behram Paşa Camii, İbrahim Bey Camii, Hüsrev Paşa Camii, Ofis Camii, Hacı Ömer Camii, Şeyh Muhammed Camii, Şefik Efendi Camii, Muhammediye Camii, Seyda Camii, Sultan Şeyhmus Camii, Bayram Paşa Camii. Üç Kuyular, 500 Evler TOKİ, Yeni Hal Camii, Selahattin Eyyubi Camii, Hz Mehdi Camii, Gevsi Geylani Camii, Diclekent Camii, Bediüzzaman Camii, Ahmedê Hani Camii, Huzur Camii, Mekke Camii, Hacı Bedir Camii ve Yavuz Sultan Selim Camii…
(M. Salih Keskin - İLKHA)