Doğruhaber – Dış haberler servisi- Riyad Makaev
Suleyman Kırım Tatarlarından dır. Kendisi Ukrayna`yı temsilen 6 ağustosta Mısır`da başlayan Uluslararası Kur`an`ı Kerim yarışmasına katıldı.

Basın Merkezi "Alraid”`in verdiği habere göre, 3 Ağustos Cuma günü, Kiev İslam Kültür Merkezi için bir dostluk ziyareti sırasında, Ukrayna Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak Bay Yaser Muhammed Atef Abdel Kader şahsen üzerine yapıştırılmış-Mısır vize ile Süleyman Valiev`e resmi davet ve pasaport verdi.

Suleyman kendisi 17 yaşında iken tüm Kur`an`ı Kerim-i ezberlemiş. O Kırım Hafız okulun mezunudur. "Alraid” Vakıfın ve Kırım Dinişleri tarafından yönetilen Hafızlık okulu Simferopol`de bulunmaktadır.

Kırım Hafızlar okulun mezunları birçok uluslararası yarışmalara katıldı. Suudi Arabistan, BAE, Hırvatistan ve Kazakistan`da katıldıkları yarışmalarda ödüller kazandılar. Böylece Kırım Hafızlar okulun Kur`an ezberleme yönteminin başarılı olduğunu da göstermiş oldular.

Şimdi ise Suleyman kendisine düşen buyük görev için haklı olarak heyecanlanıyor. Suleyman şöyle dedi: "Ben Ukrayna müslümanları ve Kırım tatarları temsilen Mısırdaki yarışmaya katılıyorum.
 
Bundan dolayı çok heyecanlı ve beni seçtiklerinden dolayı çok mutluyum. Ve özellikle Kırım Tatarlarının Ukrayna Müslümanları temsil etmenin onurunu yaşıyorum. Ayrıca, büyük bir sorumluluk hissediyorum.