İSTANBUL - Saadet Partisi, İslam coğrafyalarında son zamanlarda ve özellikle Arakan`da yaşanan katliamlara dikkat çekmek ve dur demek için "Bütün Zalimlere Lanet Mitingi" düzenlendi.

Kadıköy Meydanı`nda yapılan mitinge Ramazan ayı olmasına rağmen katılımın yoğun olduğu gözlendi. Mitinge birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve taraftar dernekleri de destek verdi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği mitingde "Yaşasın Müslüman Arakan, Allah`ın Gazabı Zalimleri Boğacak, Kahrolsun İsrail, Müslüman Uyuma Arakan`a sahip çık" sloganları atıldı. Mitingde Ramazan ayı olması ve havaların sıcak olmasından dolayı birçok kişi baygınlık geçirdi. Baygınlık geçirenlere miting alanında bulunan sağlık görevlileri müdahale etti.

Bilerek Bu Katliama Seyirci Kalıyorlar
Mitingde ilk olarak söz alan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, "Hep beraber zalimleri telin ediyoruz" diyerek şöyle konuştu, "Arakan`da katliam var, insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar diri diri toprağa gömülüyor ve yakılıyor. Zulümle abad olunmaz. Bosna Hersek`te, Afganistan`da ve birçok yerde Müslümanlar katledilirken Avrupa nasıl seyirci kalıp sessiz kaldıysa bu gün aynısını Arakan için yapıyor. Arakan`da Budistlerin yaptığı katliamlar görmezden geliniyor. Bu gün Arakanlı Müslümanların yanında olma günüdür. Tüm Müslümanların Arakanlı Müslümanlara yardı etmesi için harekete geçmesi gerekiyor."

Lütfen Arakan`a Yardım Edin
Esemerer`en sonra bir konuşma yapan Arakan Diasporası Lideri Nurul İslam, Arakan`da Müslümanlara yönelik katliamların devam ettiğini belirterek Arakan`a yardım için harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Nurul İslam, "Arakan`da insanlar açlıktan ağaç yapraklarını yiyiyorlar" diyerek "Lütfen Arakan`a yardım edin" dedi.

Kadıköy Meydanı, Bugün Tahrir Meydanı Olmuştur
Mitingde en son olarak kürsüye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Kadıköy meydanı bugün Tahrir Meydanı olmuştur. Arada bir tek fark vardır. Tahrir Meydanı Mısır`ın zalimlerini devirmişti. Kadıköy Meydanı ise bütün zalimlerin devrilişinin müjdecisi olacaktır" dedi. "Irkçı, emperyalizm ve sömürgeci batı yüzünden milyonlarca insanın yersiz, yurtsuz ve vatansız olarak mülteci hayatı yaşamakta, yine milyonlarca insan açlıktan kırılmaktadır" diyen Kamalak, "Nerede kesif bir duman yükseliyorsa orası bir İslam ülkesidir. Nereden kan ve gözyaşı akıyorsa, orası bir İslam coğrafyasıdır. Nerede bir kuşatma, bir işgal varsa orası bir İslam bölgesidir. İşte Filistin, işte Irak, İşte Suriye, işte Afganistan ve işte en son Arakan" diye konuştu.

Ey Müslümanlar Neredesiniz?
Arakan`da insanlık tarihinde Budistler tarafından eşine az rastlanır bir kıyımın yaşandığını belirten Kamalak, "Bütün dünyanın gözü önünde, Arakanlı Müslümanlara katliam uygulanmaktadır. On binlerce Arakanlı kardeşimiz yerlerinden yurtlarından edilmiştir. Çok zor şartlarda, hayat mücadelesi veriyorlar. Üstelik Arakanlı Müslümanlara yönelik işkence ve katliamlar yeni değildir. Maalesef Arakanlı Müslümanlar yıllardan beri sistemli bir şekilde Budistler tarafından yok ediliyorlar. Elbette İngiltere, ABD ve Avrupa bu katliama sessiz kalacak, BM göz yumacak, NATO teşvik edecektir. Peki, soruyorum; Ey İslam Birliği Teşkilatı, Petrol Şeyhleri, para babaları, İslam ülkelerinin yöneticileri, Ey gaflet içinde yatan Müslümanlar! Ya siz neredesiniz?" şeklinde konuştu.

Miting, Arakanlı ve zulüm gören tüm Müslümanların kurtuluşu için yapılan dua ile sona erdi.
(Şükrü Gündüz - İLKHA)