MERSİN - Saadet Partisinin Mersin`de düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılan genel başkan Mustafa Kamalak, İlke Haber Ajansına önemli açıklamalarda bulundu.
 
İLKHA`nın sorularını yanıtlayan Kamalak, Aras Kargo`nun başörtülü bir bayana yönelik aşağılayıcı tavrının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.
 
Toplumun özüne döndüğünü ifade eden Kamalak, "Aras Kargo da kanaatimce o tutumundan vazgeçmeye mecbur kalacaktır. Bu toplumsal bir dönüşümdür. Çok şükür iyiye gidiyor." dedi.
 
Kamalak "Gün gelmiş Ezan susturulmuş , gün gelmiş dini kitaplar yasaklanmış, gün gelmiş Kur`an`ı Kerim suç aleti sayılmış, gün gelmiş Müslüman`ın çocuğunun Kur`an`ı öğrenmesi cezayi mücip kılmıştır. Bütün bunlar geçecektir. Neticede her şey aslına rucu edecektir. Bu milletin aslı İslam ile yoğrulmuştur. Kim ne yaparsa yapsın Cenab-ı Hak bildiğini icra edecek çünkü o Nurunu tamamlayacaktır buna kimse mani olamaz" ifadelerini kullandı.
 
İslam Aleminin Parça Parça Olması Bu Zulme Davetiye Çıkarıyor
Bir asırdan bu yana İslam alemine karşı zulüm işlenmekte olduğunun altını çizen Kamalak, "Gayrimüslimler sırf Müslüman olması nedeniyle orda ki insanlara yabani şekilde davranıyorlar, İslam alemi parça parça. Dolaysıyla tarih boyunca ehli küffar nezdinde İslam`ın suç olarak görüldüğünü düşünür olursak buna şaşmamak gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
15 Temmuz`da Arakan`daki Zulüm Telin Edilecek
İslam Alemi`nin parça parça olmasının zulme ne yazık ki davetiye çıkardığını söyleyen Kamalak; "Biz Milli görüş olarak kırk yıldan bu yana İslam birliğinin kurulmasının mücadelesini veriyoruz. Öbür taraftan da özel olarak bu olayla ilgili olarak ayın beşinde İstanbul da İnşallah saat 15.00`te muazzam bir miting düzenleyeceğiz "Mazlumlara Destek Zalimlere Lanet Mitingi" Arakanlı Müslümanların dertlerine derman olmak için tüm kardeşlerimizi oraya bekliyoruz" dedi.(Osman Öksüz-İLKHA)