VAN - Ramazan ayının başlamasıyla özellikle İslami STK`ların ihtiyaç sahibi insanlara yardım yetiştirme çabaları takdir topluyor.
 

Birçok hayırlı hizmetlerde adeta bir biriyle yarışan İslami STK`lar, bu bereket ayında yapılan hayır faaliyetlerinin, bir nebzede olsa toplumda yaşanan maddi sıkıntıları gidermesiyle beraber toplum içerisinde kardeşlik duygularını daha da pekiştirdiğini belirterek, bu yardımların sadece Ramazan ayına has kılınmasının ise sakat bir anlayış olduğuna dikkat çekerek
 

"Yükselen Bu Hayır Binasında Bir Tuğlada Siz Olun"
Ramazan ayına girilmesiyle beraber hayır faaliyetlerine hız veren Van Rahmet Eli Gıda Bankası, İHH Van Temsilciliği, Semerkant Van Temsilciliği, Umut Işığı Derneği, Veren El Derneği ve diğer İslami STK`lar yaptıkları yardımlar ile toplumun takdirini kazanmakta ve yıllardır ihmal edilen gerçeklerin de göz önüne gelmesine vesile oluyor.
 

"Muhtaca Uzanan Bir Rahmet Eli de Siz Olun" sloganıyla yardım faaliyetlerine hız veren Van Rahmet Eli Gıda Bankası, hedefine en az 1000 aileye gıda, giysi, ayakkabı ve imkan dahilinde nakdi yardım yapmayı koydu. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Van Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Abdullah Yıldırım, şu ana kadar 600 ailenin bire bir ziyaret edilerek ihtiyaçlarının tespit edilip karşılandığını ve bu yardımlarının son sürat devam ettiğini belirterek, "Özellikle evinde tok olan, her gün sofrasında ekmek kırıntılarının çöpe gittiği kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Gelin bizimle beraber tespit ettiğimiz muhtaç ailelerin durumunu görün. Bakalım o zaman da halen aynı duyguları taşıyabilecek miyiz? Mağdur ve muhtaç ailelerin durumunu gördükten sonra kendime sürekli şunu söylüyorum. Eğer bizler durumlarına vakıf olduğumuz bu insanların ihtiyaçlarını gidermez ve yanlarında olmazsak Allah bunun hesabını bizden sorar. Bu vesileyle seslenmek istiyorum. Allah rızası için, durumları iyi olan birçok kardeşimiz var. Bu hayır binasına bir taş da siz koyun. Yükselen bu hayır binasında bir tuğla da siz olun. Bir ailenin varsın bayramlık sevincini de siz karşılayın. Emin olun bizden de bir şey eksilecek değildir." diyerek çağrıda bulundu.
 

"Yardımların Sadece Ramazan Ayına Has Kılınması Sakat Bir Anlayış"
Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak Ramazan ayı hedeflerinin 1000 aileye her yönüyle yardımda bulunmak olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu niçin 1000 aile değil de 2000 - 3000 ya da daha fazla aile olmasın ki? Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, toplumumuzda birçok fakir insan var. Bu insanlar Rabbimizin bize emanetidir. Bu insanlara sahip çıkmak zorundayız. Yarın sıkıntı ve yokluktan dolayı bu insanlar Allah`ın razı olmayacağı yollara düşerse bu bizim suçumuz olmaz mı? Allah bunun hesabını bizden sormaz mı? Evet, bizler bu insanlara sahip çıkmak zorundayız. Hem de yılın her ayında her gününde. Bize emanet edilen bu garip ve mazlum ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi yılın sadece bir ayında hatırlamak ve fitre - zekâtı vererek adeta bir yükten kurtulma çabası görünümü içerisine girmek kadar sakat bir anlayış olamaz" diyerek yapılacak olan yardım ve gözetmenin sürekli olması gerektiğini belirtti.
 

"Gelin Bizimle Beraber Kendilerine Ulaştığımız Mazlum Biçare İnsanları Görün"
Her ay toplamda 250 aileye yardım ettiklerini ve niyetlerinin bu sayıya ulaşabilecekleri en üst seviyeye çıkarmak olduğunu belirten Yıldırım, "Biz bu yardımları babamızın cebinden yapmıyoruz. Hayırsever kardeşlerimizin destekleri ve bize verdikleri cesaretle biz böyle ağır bir yükün altına girdik. Şu kadarını söyleyeyim. Allah kendilerinden razı olsun Van Esnafı cömertliğini burada da en güzel şekilde gösteriyor. İnanıyorum ki, bizler bu güzel insanlarla daha çok fakir aileye umut olacak ve evlerini şenlendireceğiz. Yardımlarını bizden esirgemeyen ve bu hayır treninin yola çıkmasına ve duraklarda takılıp kalmasının önüne geçen bu güzel insanlara şunu söylemek isterim; gelin bizimle beraber yaptığımız yardımların kendilerine ulaştığı mazlum biçare insanları görün. Bakın size nasıl dua ediyorlar. Resulullah (sav) hadisinde `Mazlumun duası ile Allah arasına perde yoktur` buyuruyor. İyi bilin ki belki de hakkınızda yapılmış en güzel, makbul ve hayırlı dualar yaptığınız bu yardımlarda gizlidir" dedi.
 

"Dünya Üzerinde, Bilhassa Arakan`da Müslümanların Maruz Kaldığı Zulmü de Görmeliyiz"
Deprem sonrası Van`da yardım faaliyetlerini kesintisiz olarak devam ettiren İHH yetkilisi Ercan Çiplak, Ramazan ayının başlamasıyla 23 Ekimde Van`da yaşanan depremin en çok tahribata yol açtığı 1000 aileye gıda paketi dağıtımı yaptıklarını ve bunun yanı sıra 300 yetim çocuğa çocuk kumanyası dağıttıkları söyledi. Çiplak, "300 yetim çocuğa kırtasiye seti ve sırt çantası dağıtımı, 1080 yetim çocuk için giysi paketlerinin verilmesi, Konteynır kentimizde ramazan programlarının düzenlenmesi, 250 yoksul aileye ev ziyaretlerinin yapılması, mobil sağlık aracımız ile Ramazan boyunca Konteynır kentlerde muayene hizmetlerinin verilmesi Ramazan ayı içerisine sığdırmaya çalıştığımız hizmetlerimizdir" diyerek Ramazan ayı içerisinde yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi.

 

Müslümanlar olarak gerek bölgemizde gerekse dünya üzerinde sürekli zulme maruz kalan ve yaşanan sıkıntıların acılarını yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Çiplak, "Sadece kendi bölgemizde değil, dünya üzerinde bilhassa Arakan`da Müslümanların maruz kaldığı zulmü de görmek zorundayız. Bundan dolayı Ramazan ayı içerisinde dünyanın gözleri önünde adeta toplu bir katliama tabi tutulan Arakan Müslümanlarına da yardım için de kampanyası başlatılmıştır. İlimizden toplanan yardımlar vakıf aracılığı ile bölgeye gönderilecektir" ifadeleriyle Arakan için daha hassas olunmasını istedi. (Fikret Özkan - İLKHA)