ADANA - Adana`nın yerel haber yapan gazetelerinden bazı başlıklar.

ÇUKUROVA PRESS GAZETESİ: Adana Ayakta
Baro`dan sonra ADASO, ATO, ATB VE AESOB da \" Atık\" isyanına katıldı. Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Ticaret Borsası (ATB) ve Adana Esnaf Odaları Birliği (AESOB), uygulama sonucu Anayasaya aykırı şekilde çifte vergilendirmeye yol açan bu uygulamanın acilen durdurularak, haksızlık ve yanlışlığın ortadan kaldırılmasını istedi.

İntihar mı, İnfaz mı?
Adana`da dün yürekleri dağlayan bir intihar olayı yaşandı. 18 yaşındaki kardeşi tarafından bir erkekle telefonla arandığı tespit edilen 20 yaşındaki Dilan B. İsimli genç kızın, bu durumdan utanarak sulama kanalına atlayarak intihar ettiği ileri sürülürken, polis töre infazı şüphesi üzerinde duruyor.

Annesini Döven Babasını Öldürdü
Adana`da 9 gün önce eşine işkence yaptığı iddiasıyla 17 yaşındaki oğlu M.G tarafından bıçakla yaralanan Bülent Gök (36), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Katil zanlısı evlat tutuklanırken, anne Eda Hak, \"Beni ve oğlumu dövdüğü için eşim hakkında defalarca karakola da savcılığa da başvuru yaptım ama hiçbir şey olmadı. Oğlumda bunun için babasını öldürdü. O yeni bir kadın cinayeti işlenmesin diye babasını öldürdü oğlumun suçu yok\" dedi.

KENT GAZETESİ: Karpuz Satıcıları Kalitesizlikten Yakınıyor
Alıcı bulamadığı için üreticisini perişan eden karpuzun fiyatı 10 kuruşa kadar düşerken; şehir merkezindeki karpuz satıcıları ise tarlalara giderek üreticilerin zararını bir nebze olsun karşılayabilmeyi hedefliyor. Karpuza fide aşamasındayken yapılan kimyasal ilaçlardan dolayı kalitenin düştüğünü belirten satıcılar, \"salatalık mı yoksa karpuz mu yediğimiz belli değil\" diyerek tepki gösterdi.

Akkuyu`da Nükleer Karşıtı Eylem Yapılacak
Nükleer Karşıtı Platformu Sözcüsü Yaşar Gökoğlu, Adanalıları 5 Ağustos`ta Akkuyu`da kurulan Nükleer karşıtı kampa ve Nükleer karşıtı yürüyüşe katılmaya davet etti. (Mustafa Çiçek - İLKHA)