BİNGÖL - Ramazan ayı ile beraber şehir genelinde yaşanan uzun süreli su kesintileri halkı zor durumda bırakıyor. Halk günlerdir devam eden su kesintilerinin çekilmez hale geldiğini belirtirken, çağrılara sessiz kalan belediyeye tepkiler artıyor.

 

Belediyenin sorunu ciddiye almadığını belirten bir grup bayan, belediyeye yürüdü. Belediye Başkanı Serdar Atalay ile görüşmek isteyen kalabalık grup, Özel Kalem Müdürlüğü`nde bekleyişe geçti.

 

Başkan Atalay ile görüşemeyen kadınlar, sorunlarını Özel Kalem Müdürlüğüne anlatıp Başkan Atalay ile görüşme taleplerini yineleyince, Başkan`ın şehir dışında olduğu yanıtını aldılar. Zaman zaman belediye personeli ve kadınlar arasında sert tartışmalar yaşanırken, belediye yetkililerinin çözüm önerisi sunmamaları vatandaşın tepkisini arttırdı.

 

Sahurda Abdest Alacak Su Bulamıyoruz
Su sorunun günlerdir devam ettiğini ve belediyenin sessiz kaldığını belirten Aysel Bulut, şunları söyledi: \"Suyumuz akmıyor, Belediye yetkilileri sürekli bizi kandırıyor. Suyumuz akmadığı için geçtiğimiz gece kızım belediyeyi arayınca telefonu yanıtlayan: `Ne amaçla bizi arıyorsun diye çıkışıp sert konuştu` Sahurda abdest alacak su bulamıyoruz. Zaten banyo yapmayı unuttuk. Önceki dönem belediye başkanı da aynıydı bunda da hiçbir değişiklik göremiyoruz\" dedi. Doğan, su sorunu çözülene kadar belediyeye gidip geleceklerini belirtti.

 

Su sıkıntısının çekilmez hale geldiğini belirten Fatma Doğan ise, \"Ömrüm Yenimahalle`de bitiyor; ancak rahat yüzü göremedim. Ne yol kaldı, ne de su. Bu gece su bulamadığımız için namaz kılamadık. Bunun sorumluları Allah`tan bulsunlar!\" şeklinde tepki gösterdi.

 

Su sorunun çözülmemesinin sebebini sorgulayan Gülizar Değer, \"Suyumuzun akmama sebebi ne? Yenimahalle`ye hiçbir çeki düzen vermiyorlar. Mahalleye bir düzen versinler. Ne suyumuz var ne de yolumuz!\" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

Yaklaşık iki aydır su sorunu yaşadıklarını belirten Mehmet Can ise belediyenin sürekli kendilerini oyaladığını söyledi. Can, şunları söyledi:

 

\"Belediyeye gelip durumu iletiyoruz `çözdük` diyorlar ancak her gün aynı sorun devam ediyor. Sahurda abdest almak için bir damla su bulamıyoruz. Varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Yenimahalle`de sorun sadece su değil. Şuan mahallede su şebekesi kazı çalışması var. Çalışma esnasında su dökmüyorlar. Sular akmadığı için mahalleli de temizlik yapamıyor. Yaşadığımız yer köyden beter. Bir saattir belediyedeyiz hiçbir yetkili gelip bizi muhatap almıyor. Başkanı arıyorlar başkan da gelmiyor. Oy aldığı halkla dahi yüzleşmiyor\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)