ADANA - Adana`da faaliyet gösteren Umut Der Gıda Bankası düzenlediği iftar yemekleriyle vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı çerçevesinde yardıma muhtaç ailelere yaptığı yardımlar ve zengin ile fakir arasında kurduğu köprü ile takdir toplayan Umut Der Gıda Bankası, Seyhan İlçesi Beş Ocak Meydanı`nda bu yıl düzenlediği 2`inci iftar yemeğini verdi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar yemeğine, kurulan ses cihazlarıyla çevrede bulunan esnaf ve yoldan geçen vatandaşlar da davet edildi.

Kadir Gecesi`nde yine böyle geniş katılımlı iftar yemeği vermeyi planladıklarını söyleyen Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, "Rabbim nasip ederse Kadir Gecesi`nde de hayırseverlerin katkısıyla böyle güzel ve geniş katılımlı bir iftar programı daha yapmayı planlıyoruz. Halkımızdan çok olumlu tepkiler aldık ve bizlere memnuniyetlerini ifade ettiler. Maddi durumu iyi olan hayırsever Müslümanlar bir anda böyle bir kalabalığa verdikleri iftarla, kim bilir ne kadar sevap kazanıyorlardır. Rabbimiz hayırda yarışın diyor, eğer bu hayrın aynısını veya daha fazlasını kazanmak isteyen hayırsever Müslümanlar varsa Adana Umut Der olarak kendilerini yardım yapmaya ve muhtaçların umudu olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Verilen iftar yemeği İsa Emre`nin okuduğu iftar duasıyla son bulurken, iftarını açan Müslümanlar yan tarafta bulunan tarihi Savcızade Camii`nde akşam namazını eda ettiler. (Mustafa Çiçek - İLKHA)