MERSİN-Saadet Partisinin Mersin`de basın mensuplarına ve halka vermiş olduğu iftar yemeğine katılan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hükümetin Suriye politikasının yanlış olduğunu söyledi. Kamalak Numan Kurtulmuş`un ise hiçbir zaman Milli Görüşçü olmadığını öne sürdü.

 

TBMM Derhal Toplanmalı
Tam on ay önce Türkiye`nin Suriye politikasını yanlış diye yorumladıklarını söyleyen Kamalak; \"Yanlış yanlıştır\" diyerek \"O tarihten bu yana geçen zaman ne yazık ki bizi doğruladı Saadet Partisini doğruladı keşke yanılmış olsaydık da hükümetin uygulamaları doğru çıksaydı biz yanılmış olsaydık\" ifadelerini kullandı.

 

TBMM`nin Suriye meselesine el koyması gerektiğini vurgulayan Kamalak, \"Yani meclis şuan tatilde meclisin şu aşamada tatil yapmaya hakkı yoktur çünkü ülke gerçekten tehlikededir. Bakın bugün ABD Türkiye`yi adeta ihtar edercesine uyardı. Başbakan biz Suriye`de Türkiye aleyhine bir oluşumu müsaade etmeyiz diyor. Kırmızı çizgilerden bahsediyor. Toprak ayaklarımızın altından kayıyor. İşin şakası yok Türkiye güçlüdür, bu tür oluşumlara müsaade edilmez gibi sözlerin hiçbir içeriği yoktur. Bu laflar boş laflardır. ABD`nin izni olmadan Kuzey Irak`a girebiliyor mu? Şu an daha vahim bir durum ile karşı karşıyayız bundan dolayı diyoruz ki TBMM derhal toplanmalı bu konuyu hükümetten almalıdır\" ifadelerini kullandı.

 

Özgür Suriye ordusu Hatay kamplarında eğitildiği yönündeki bir soruya ise Kamalak \"Daha ağır iddialar var daha önemli iddialar var uçak savarlar, falan temin edildi nereden temin ediliyor bunlar. Hükümet baştan yanlış yaptı hayla yanlış yapmaya devam ediyor\" diye cevap verdi.

 

Numan Bey Hiçbir Zaman Milli Görüşçü Olmadı
Numan Kurtulmuş hakkında sorulan bir soru üzerine Kamalak \"AK partinin öyle çalışıyor olması bir siyasi parti bakımından normal karşılamak lazım ama Numan bey olayını soruyorsanız maksadınız oysa Numan Bey hiçbir zaman milli görüşçü olmadı. Numan bey milli görüşü bir bütün olarak Ak Partiye yamayacaktı Avrupa Birliğine, Haçlı Birliğine götürmek istiyordu ama Cenabı Allah buna müsaade etmedi\" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)