İZMİR - İki yıl önce İzmir Emniyet Müdürlüğü`ne gelen e-posta ile başlatılan ve kamuoyunda `Askeri Casusluk ve Şantaj` soruşturması, zamanla muvazzaf askerlere kadar uzanan fuhuş, şantaj, tehdit operasyonu a dönüşmüştü.

Fuhuş ve şantaj yoluyla askerlere casusluk yapıldığı iddiasıyla açılan ve 4`ü tutuklu, 56 sanığın yargılandığı davada bu gün karar çıktı. Mahkeme heyeti tüm sanıkların beraatına karar verdi.

Askeri casusluk davasının tutuksuz sanığı Tuğamiral Şafak Yürekli`ye ise \"örgüte yardım\"dan 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verildi. TÜBİTAK görevlisi Yücel Çitli de \"örgüte yardım\"dan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davanın tutuklu 4 sanığı da verilen karar üzerine tahliye edildi.

Yürütülen operasyonlar çerçevesinde yapılan aramalarda bazı zanlıların ev ve bilgisayarlarında, \"Çok gizli, gizli ve kişiye özel\" ibareli askeri üsler, radar noktaları ve bilgileri, mühimmat depoları, uçak ve askeri araçların konumlanmaları, Türk Silahlı Kuvvetleri`nde bulunan uçaklara ait yazılımlar, pilotlara ait tüm bilgilerin yer aldığı belgeler çıkmıştı. (İLKHA)