BATMAN - Köy-Der, Umut-Der Gıda Bankasının desteğiyle, Batman`a bağlı köylerde bulunan fakir ailelere gıda yardımında bulunuyor.

 

Ramazan sonuna kadar Batman`ın çevre köylerinden 35 köyü dolaşarak 250 aileye gıda yardımı dağıtacaklarını söyleyen Köy-Der Başkanı Murat Güneş, fakir ve muhtaçları sevindirmek için köy köy dolaştıklarını söyledi.
Mesafe olarak Batman`a daha yakın olan ancak Diyarbakır`ın Bismil ilçesine bağlı Sinan, Başaran ve Güngürdü köylerinde de yardım paketleri dağıtan Köy-Der, daha önceden tespitini yaptıkları fakir ve muhtaç ailelere Ramazan yardım paketlerini ulaştırdı.

 

Ramazan ayı boyunca yardım çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Köy-Der Başkanı Murat Güneş, \"Köy Der olarak köylere yönelik yardımlarımızı başlatmış bulunmaktayız. Geçen seneye göre daha fazla köylü fakire ulaşmak niyetindeyiz. Bizim yardımlarımız genel olarak fakir kesime, yardıma muhtaç kimselere ulaştırıyoruz. Yaptığımız yardımlar bir nebzede olsa fakir ve muhtaçları sevindirmek onların gönüllülerini hoş etmek, bir nebzede olsa onları rahatlatmak içindir. İnşallah yardımlarımız ramazan ayı boyunca sürecek. Eğer yetişmesek ve elimizde gıda paketleri kalırsa ramazandan sonrada yardımlarımıza sürdürmeyi düşünüyoruz.\" dedi.

 

Yardımlarını, Umut-Der Gıda Bankasının desteğiyle köylerde dağıttıklarını söyleyen Güneş, \"Hedefimiz Ramazan ayı sonuna kadar yaklaşık 250 aileye gıda yardımı yapmaktır. Ramazan ayının sonuna kadar 35 köye gıda paketi yardımlarını ulaştırmaktır… Aynı zamanda zenginler ile fakirler arasında bir köprü oluşturuyoruz. Bu da bizleri sevindirmektedir. Bu konuda zenginlerimizin ve yardım severlerimizin yardımlarını bekliyoruz.\" dedi. (M. Salih Özcan - Masum Günaydın - İLKHA)