BURSA - Bursa Valiliği tarafından her yıl düzenlenen geleneksel iftar yemeklerinde hemşehri dernekleri bir araya geldi. Düzenlenen iftar yemeğine Bursa`da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin temsilcilerinin yanı sıra esnaf odaları birliği de katıldı.

 

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Vali Şahabettin Harput, hemşehri derneklerinin bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, \"Ramazan-ı şerifin en güzel yanlarından birisi birlik, beraberlik, dayanışmadır. Herkesin birbirini daha iyi anlayabildiği bir aydayız. Bugün çok önemli bir iftarda beraberiz. Bütün hemşehri dernekleri, bütün esnaf dernekleri temsilcileri, aşağı yukarı bütün Bursa`yı temsil eden derneklerin temsilcileri, bugün burada iftar yemeğinde bir araya geldi. Ülkemizin her zamandan daha çok birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacı var. Ülkemizin en güzel birlik ve beraberlik mesajını bugün buradan veriyoruz. Diliyorum bu güzellik sonsuza kadar devam etsin\" şeklinde konuştu.

 

Programda görüşlerini ifade eden Diyarbakırlılar Derneği başkanı Şeyhmus Seviş, Bursa`ya Kafkaslardan ve Balkanlardan göç olduğu gibi Türkiye`nin de her tarafından yoğun göçler yaşandığını belirterek, şehirde kurulan hemşehri derneklerinin önemine değindi. (Fethullah Özsoy - İLKHA)