BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 2 Ağustos 2012 Perşembe günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Hür Der`den Budist Vahşetine Tepki`
Mynmar`ın Arakan Bölgesinde, Budist yönetim tarafından Müslüman halka yönelik yapılan katliama tepki gösteren Hür Der Batman Şube Başkanı Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, dünyanın her yanında Müslüman kanı akıtıldığına dikkat çekerek Müslümanların birlik olması gerektiğini vurguladı.

 

`Zulme Karşı Birlik Çağrısı`
Mynmar`ın Arakan bölgesinde, Budist yönetimi tarafından Müslüman halka yönelik yapılan katliama tepkiler çığ gibi büyüyor. Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens, her tarafta akıtılan Müslüman kanına dünyanın sessiz kaldığını belirterek, Müslümanların birlik olması gerektiğini kaydetti.

 

Batman Umut Gazetesi; `Acılı Aileye Destek`
Batman`da 27 Haziran günü Akyürek Mahallesi`nde meydana gelen yangında hamile eşini ve iki çocuğunu kaybeden Murat Atalay`a Valilikten yardım yapıldı.

 

`Bölgenin İlk Botanik Park Merkezi Midyat`ta Yapılacak`
Mardin`in Midyat ilçesinin Narlı Köyü`nden 1966`da İsveç`e göç eden 67 yaşındaki Süryani İskender Debasso, yaptırdığı devasa konaklarının yanında 50 dönüm üzerinde botanik park merkezi açacak.

Batman Gazetesi; `Kur`an Meali Sınavı Cuma Günü Yapılacak`
Kur`an Nesli Platformunun daha önce duyurusunu yaptığı ülke geneli \"Kur`an ikliminde her aya bir sınav\" adlı programının altıncısı Cuma günü yapılacak. \"Kur`an ikliminde her aya bir sınav\" adlı programın altıncı sınavı Cuma günü Türkiye geneline 64 merkezde gerçekleştirilecek.

 

`Jandarmadan Kaçarken, Öldü`
Kozluk`ta yaşanan olayda jandarmanın \"dur\" ihtarına uymayarak kaçan şahıslar kaza yaptı. Kazada olay yerinde 1 kişi öldü, yaralanan 3 kişiden biri de kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

 

Batman Pusula Gazetesi; `Özdemir`den Hastalara Ziyaret`
Batman Milletvekili Ziver Özdemir, iftar sonrasında özel bir hastanede hasta ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

`Toz Bulutu, Şiddetli Fırtına ve Yağmur Batman`ı Etkisi Altına Aldı`
Batman`da bugün ikindi saatlerinde başlayan kum fırtınası, şiddetli rüzgar ve yağmur günlük hayatı olumsuz etkilerken, şiddetli fırtınalardan dolayı bazı binaların çatıları uçtu.

Batman Medya Gazetesi; `PTT`ye Engelli Rampası`
Kentteki çok sayıda engelli vatandaşın işlemlerini yaptığı PTT Başmüdürlüğü girişine engellilerin kullanması için engelli rampası yapıldı.

 

Batman Postası; `Eski Köy Korucusu Canına Kıydı`
Sason ilçesi Öğrenağıl köyünde yaşayan eski köy korucusu, bahçelerindeki ceviz ağacına astığı iple kendini asarak yaşamına son verdi.

 

`Nüfusumuz 77 Yılda Bin Kat Arttı`
Beşiri ilçesine bağlı bir köy iken 1935`te yapılan nüfus sayımında 319 olan İluh, 77 yıl sonra 350 bin nüfuslu bir kent haline geldi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Batman Üniversitesi TRT Okul`a Konuk Oldu`
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, TRT Okul`un \"Rektörler Anlatıyor\" programına konuk oldu.

 

`Valilik Acılı Aileyi Yalnız Bırakmadı`
Batman`da 27 Haziran günü Akyürek Mahallesi`nde meydana gelen yangında hamile eşini ve iki çocuğunu kaybeden Murat Atalay`a Valilikten yardım yapıldı.

 

Batman Barış Gazetesi; `İshal Vakalarında Artış`
Yaz Mevsiminin en fazla dikkat çeken hastalıklarından biri olan İshal vakalarında bu günlerde ciddi artış yaşandığı öğrenildi. Özellikle çocukların etkilendiği ishal vakalarında, genelde mevsimsel faktörler bulunuyor. İçme suyu, aşırı sıcaklar ve dengesiz beslenmeden kaynaklanan yaz ishalleri şikayeti nedeniyle her gün onlarca çocuk, aileleri tarafından özel hastanelere getiriliyor.

 

`Bireysel Sulama Makina ve Ekipman Destekleme Başvuruları Başladı`
Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygulanan 2012 yılı bireysel sulama makine ve ekipman desteği başvurularının başladığı ve başvuru süresinin 30 gün olduğu kaydedildi.

Batman Duruş Gazetesi; `Hür Der`den Budist Vahşetine Tepki`
Mynmar`ın Arakan Bölgesinde, Budist yönetim tarafından Müslüman halka yönelik yapılan katliama tepki gösteren Hür Der Batman Şube Başkanı Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, dünyanın her yanında Müslüman kanı akıtıldığına dikkat çekerek Müslümanların birlik olması gerektiğini vurguladı.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `Kurşun Adres Sormadı`
Batman`da iftar saatlerinde bir lokantada müşteri masasına isabet eden kurşun adres sormadı. Şans eseri müşterilerin kalktığı saatte gerçekleşen olayda kimse yaralanmadı.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `63 `Melle` Kadrosu Görevde`
Diyanet İşleri Başkanlığının daha önce illere tahsis ettiği `Melle `kadrosundan Batman`a atanan 57 imam ve 6 Kuran kursu öğreticisi göreve başladı. (Halid Coşkun - İLKHA)