Çanakkale merkezde eğitim öğretime devam eden Çanakkale İmam Hatip Lisesi ve Çanakkale Anadolu Lisesi`nde ciddi bir yer sorunu yaşanıyor. Bünyesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ile 3 katlı binada eğitim ve öğretime devam eden okulda, öğrenciler binanın zemin katını yemekhane, 3`üncü katını ise yatakhane olarak kullanıyor.

Bu duruma rağmen 250 civarında öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okulun bahçesinde bulunan ve okula tahsisli olan binanın öğretmenevi lokali olarak kullanıldığı çıktı.

Binanın kısa zaman sonra da İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün makamı olarak kullanılmak için hazırlıklar yapıldığı öğrenildi.

VELİLER TEPKİLİ

İmam hatip liselerinin orta bölümlerinin yeniden açılmasının ve geçmişte kapatılan imam hatip liselerinin yerine yeni binaların ihtiyaç doğrultusunda açılması konusunda çalışmaların yürütüldüğü bir dönemde Çanakkale İmam Hatip Lisesi`nin binasının elinden alınması öğrenci velilerinin de tepkisini çekti.

Veliler, okullardaki müdür odalarının dahi dersliğe çevrildiği dönemde milli eğitim müdürlüğünün okulun ihtiyacı olan bir binayı ofise çevirmesinin izahı anlaşılır bir yaklaşım olmayacağı ifade etti.

Çocuklarının daha rahat ve modern bir mekanda eğitim öğretim görmesini isteyen veliler, okula tahsisli olan binanın öğrenci yurdu olarak kullanıma açılmasını istiyor.

Okulun hemen yanında okul için kullanılabilecek bir bina olmasına rağmen, okul idaresine yurt kısmının başka bir yere taşınmasının teklif edilmesi velileri daha da şaşırttı.

Veliler ayrıca, Valiliğin konuya ilişkin devreye girerek mevcut şartların iyileştirilmesini sağlamasını ve meseleyi netleştirmesini talep ettiler.