MUŞ - Muş`ta faaliyette bulunan Selam Der bir yıllık yardım faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.
 
Selam-Der Yardım Komisyonu`ndan yapılan açıklamada, derneklerinin kurulduğu günden beri "veren el ile alan el" arasında bir köprü görevini üstlendiği ve bu bağlamda birçok muhtaç ailenin yüzünü güldürdüğü ifade edildi.
 
425 Aileye Yardımda Bulunuldu
Derneğin muhtaç ailelere yönelik yaptığı yardımlarla ilgili istatistiklerin yer aldığı açıklamada, Son bir yıl içinde Muş ili ve Köylerinde toplamda 425 aileye, nakdi değeri 34.092,75 TL değerinde ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Her ay düzenli olarak yardımlarda bulunduğumuz aileler var. Bunun yanında birçok aileye giyim yardımlarımız oldu. Van ve Erciş depremlerinden 18 saat sonra bölgeye ulaşıp 2 Isuzu ve 3 kamyonet gıda, giyim ve içecek yardımlarında bulunduk. Yine bu bölgelere bir tır dolusu çadır gönderdik. Ayrıca deprem sebebiyle göç edip ilimize gelen birçok Van`lı aileye her ay düzenli yardımlarda bulunduk. Muş ili fakir bir ildir. Şu ana kadar tespit ettiğimiz muhtaç aile sayısı 500`dür. Bu sayı çok daha fazladır. Gücümüz nispetinde bu ailelere ulaşmaya çalıştık." denildi.
 
Ramazan`da Yardım Seferberliği
"Şimdi mübarek Ramazan ayına girmemiz sebebiyle bir seferberlik başlattık" denilen açıklamada, Muşlu hayırseverlerin bizimle bağlantıya geçmesini, zekât, fitre ve sadakalarını tespit ettiğimiz ailelere beraberce götürmelerini istiyoruz. Onları bu ayda sevindirelim. Ne yazık ki ilimizdeki zengin aileler yardımlarını gelişigüzel dağıtmaktadırlar. Buda hak ihlaline sebebiyet vermekte ve yoksul ailelere ulaşmamaktadır. Yaklaşık üç yıldır büyük bir titizlikle muhtaç aile tespitlerimizi yapmaktayız. Özellikle bazı yetim aileler var ki bunlara sahip çıkılmasını istiyoruz." İfadeleri kullanıldı.
 
Yapılan yardımların düzenli olarak www.selamder.org sitesinden takip edilebileceğinin belirtildiği açıklamada "Tüm Muş halkına çağrımız tanıdığınız fakir ve yoksul aileleri bizlere bildirin. Dernek binamıza şahsen gelebilir ya da 0436 212 78 59 nolu dernek telefonumuzu arayabilirsiniz." ifadeleri kullanıldı.
 
Ramazan ayı boyunca özellikle yardımların süreceğini belirten dernek yetkilileri yardım etmek isteyen tüm yardımseverleri de yardım kervanına katmak istediklerini belirttiler.
(İnan Sur-İLKHA)