Milli Gazete`den Cihat Arpacık ve Star Gazetesi`nden Kemal Gümüş, Suriye`deki olayları izlemek üzere gittikleri Halep`e bağlı Afrin kentinde, PYD üyesi oldukları kaydedilen bir grup tarafından saat 10.00 sıralarında yolları kesilerek alıkonuldu.

Kendilerini alıkoyan grup tarafından Borçhayder köyünde Muhtar Ahmet Hacıali`ye teslim edilen iki gazeteci, akşam saatlerine kadar burada tutuldu. Saat 18.45`te köyden alınarak bir araca bindirilen iki gazeteci, bilinmeyen bir istikamete doğru götürüldü.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının, gazetecilerin serbest bırakılması için gerekli girişimleri başlattığı kaydedildi.

Arpacık: ``Durumumuz iyi``

Milli Gazete yetkililerinden alınan bilgiye göre, alıkonulma olayından itibaren sürekli iletişim içerisinde bulundukları muhabir Cihat Arpacık, ``Görev yaparken Halep yolunda PYD güçleri yolumuzu keserek aracımızı durdurdu. Gazeteci olduğumuz öğrenilince alıkonulduk. Şarj sorunumuz olmadığı müddetçe telefonlarımız açık. Durumumuz iyi serbest bırakılmayı bekliyoruz`` ifadesini kullandı.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Arpacık`ın alıkonulduğu andan itibaren iletişim içerisinde olduklarını belirterek, ``Cihat Arpacık ile sürekli iletişim içerisindeyiz. Cep telefonlarınının kullanımına müsade edilmesi bizim için sevindirici bir durum. Son olarak 5 dakika önce bir telefon görüşmesi yaptık`` dedi.

İki gazetecinin durumlarının iyi olduğunu ve kendilerine de iyi davranıldığını söylediklerini aktaran Kurdaş, şöyle konuştu:

``Uzun süre Borçhayder köyünün muhtarının evinde tutulan arkadaşımız Cihat Arpacık ve Kemal Gümüş biraz önce köyden çıkarıldı. Henüz nereye götürüldüklerini bilmiyoruz. Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı`nı da bilgilendirdik. Umudumuz ve duamız arkadaşlarımızın serbest bırakılmasıdır``