İZMİR - SP Karabağlar İlçe Başkanı Mümin Baştürk`ün ev sahipliğini yaptığı iftar, Yeniçamlık`taki Sevgi Düğün Salonu`nda gerçekleşti. Programa Mahalle muhtarları, resmi erkân temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.


Saadet Partisi İlçe Başkanı Mümin Baştürk, Ramazan gibi mübarek bir ayda bile dünyada acıların dinmediğini ve katliamların yaşandığını söyledi. Baştürk, \"Arakan`da büyük bir vahşet yaşanıyor. Müslüman ülkeler ise BM`nin müdahale etmesini bekliyor. BM bugüne kadar hangi İslam beldesinde yaşanan vahşete müdahale etmiş, hangi zulme uğrayan Müslümanların yardımına koşmuş ki. Dünyanın dört bir yanında yaşanan zulümlere son vermek için İslam Birliğini kurmaktan başka çare yoktur. Bu vahşetlere ancak kurulacak İslam Barış Gücü dur diyebilir. Ve dünyada haksızlık ve zulümleri bertaraf edecek adil bir düzeni kurmak hepimizin görevidir\" şeklinde konuştu.


Muhtarlar adına söz alan Bahar Mahalle Muhtarı Ahmet Cankurtaran ise Saadet Partisi`nin seçim dışındaki zamanlarda da muhtarları daima hatırlayan bir parti olduğuna dikkat çekerek, genel ve yerel hizmetin birinci makamı olan muhtarları böyle bir organizasyon ile onurlandırdıkları teşekkür etti. (İlyas Yıldız-İLKHA)