Havayı içinde az tutan saklama poşetleri veya streç filmleri öneren uzmanlar, "Bayat ekmeği değerlendirmenin en basit yolu, bayat fırında veya açıkta bekleterek hafifçe kıtırlaştırdıktan sonra öğütüp galeta unu haline getirmektir. Galeta unu köfte yaparken, ekmek yerine harca katılabilir. Bayat ekmeği küp küp kesip fırında kıtırlaştırdıktan sonra çorbanın içine atarak yemek de başka bir değerlendirme yoludur. Küp küp kesilmiş bayat ekmek parçaları, tavada eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımına kuru nane, kırmızı toz biberle birlikte hızlı hızlı karıştırılıp kıtırlaştırılır. Baharatlanmış olan bu kıtır parçaları derin dondurucuda saklanabilir. Gerektiğinde ise çözüp çorbalara katılabilir" dediler.
Yumuşak yenmek istenirse bayat ekmek dilimlerinin bir kevgire koyulmasını öneren uzmanlar, "Kevgir, su dolu bir tencerenin üzerine oturtulup üzeri kapatılır. Su kaynadıkça oluşan buhar ekmeği nemlendirip yumuşatarak taze hale getirir" tavsiyesinde bulundu.