MERSİN - Mut ilçesindeki birçok köyün ihtiyacı olan köprünün inşaatına başlandı. Köprü; Mut`un Yukarıköselerli Köyü civarında yer almakla beraber `Yukarıköselerli Köprüsü` adını taşıyacağı açıklandı.

 

Mersin`in tarım, hayvancılık, yayla ve tarih turizmini yaşatan ve Türkiye`nin önemli kentlerinden Konya ve Karaman`a komşu olan Mut`a yapılacak köprü için, Mersin İl Özel İdaresinden açıklama yapıldı; \"Tamamlandığında her açıklığı 15,70 m`lik, 3 adet toplam 46,10 m açıklığında betonarme masif köprü özelliğinde olup, 2 kenar ve 2 orta ayağı bitmek üzere olan ve İnşası hızla ilerleyen Yukarıköselerli Köprüsü`nün Ekim 2012 içerisinde hizmete girmesi hedeflendiği açıkladı.

 

Açıklamada; Irmaklı-Yukarıköselerli-Kayaklı-Mucuk-Kırkkavak Köylerini birbirine bağlayacak merkezi geçit özelliğinin yanı sıra, Mut`a bağlı köylerin Ermenek ve Karaman`a ulaşımını sağlayacak olan Yukarıköselerli Köprüsünün tarım ve hayvancılığı ticaretle buluşturma noktasında önemli bir köprü olacağı belirtildi. (Osman Öksüz - İLKHA)