BİNGÖL- İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün web sitesinde yapılan duyuruya göre, İmam Hatip Ortaokullarının kayıt işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada: \"6287 Sayılı y(4+4+4) kanunla İlimizde aşağıda isimleri, adresleri ve iletişim bilgileri verilen İmam Hatip Ortaokulları açılmıştır. Kayıtlarımız 23 Temmuz - 17 Ağustos 2012 tarihleri arasında öğrenci velisinin ilgili okula bizzat başvurması ile yapılacaktır.

Kayıtlarımız sadece 4. sınıftan 5. (Ortaokul 1.sınıf) sınıfa geçen öğrencilerimiz içindir. Ara sınıflarda yani 6.7. ve 8. Sınıflara geçen öğrencilerimiz 8. Sınıftan sonra istemeleri halinde lise birinci sınıfa yani 9. Sınıfta İmam Hatip Liselerine kayıt yaptırabilirler.

Ayrıca bu yıl İlköğretimden mezun olan ve lise 1.sınıfa (9.sınıf) başlayacak olan öğrencilerimizin de istemeleri halinde İmam Hatip Liselerinin 1. sınıflarına SBS sınavıyla veya sınavsız olarak kayıt yaptırabilirler.

İmam Hatip Ortaokullarına ayrılan kontenjanların üstünde başvuru olması halinde noter huzurunda kura çekilecektir. Çocuğunu Evine en yakın İmam Hatip Ortaokulunda okutmak isteyen velilerimiz öğrencilerinin kayıtlarını 17 Ağustos 2012 tarihine kadar yaptırmaları gerekmektedir\" denildi. (Nihat Kanat-LKHA)