MANİSA - Konu ile ilgili Belediye Meclisi`nin Haziran ayı toplantısında bir öneri verdiklerini belirten Açıkdil, \"Bu konu daha çok mimarlarımızı ilgilendirdiği için onların görüşü önemli. Bu nedenle onların görüşünü alalım düşüncesiyle bu toplantıyı düzenledik\" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, meslektaşlarıyla Belediye Encümen Salonu`nda bir araya geldi. Toplantıya Manisa Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu ve Manisa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Türkan Taş Köroğlu da katıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, \"Haziran ayındaki mecliste şöyle bir teklifte bulunduk: Bugüne kadar Manisa`da 4 bine yakın bina iskan ruhsatı alamıyor. Bunun nedeni projeye uygun yapılmıyor. Bu proje uygunsuzluğunun çoğu çatı katlarının şartnameye, meclis kararlarına, plan notlarına uymamasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla çatı katları projeye uymayınca da, telafisi de zor olduğundan dolayı iskan ruhsatı alınamıyor. Bu çatı katları bizler için her dönem sıkıntı olmuştur. Bu nedenle masanın bu tarafına geçtiğimizde, meslektaşlarımız ve müteahhitlerimizle çatı katı yapmayalım önersini sunduk Meclis`e\" dedi.

Son 1,5 yıldır yapı denetiminin ilimizde oturmasıyla birlikte, inşaatların daha kontrollü bir şekilde yapıldığını belirten Manisa Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu ise \"Çatı katları ile ilgili Manisa`da bir gerçek var. Bu konuya, `Manisa halkının ihtiyaçları nedir?` sorusuyla başladık. Ege Bölgesi`nde çatıların kullanılması yönünde inceleme yaptık. Denizli, Konya ve Bursa`daki çalışmaları inceledik. Üst kat tavan döşemesi ve alt kat arasında kalan alanın sorun oluşturması ve böyle bir iklime sahip bir yerde insanların bu alanları kullanıma ihtiyaçları vardır. Şehrin görselliğini bozmadan ihtiyaç duydukları alanları hayata geçirmek için bu projemizi geliştirmekteyiz. Krokiler çizdik. Çatı yapılaşmaları kötü olduğu için bunu önlemeyi amaçladık. Ne gibi sorunlar olur dedik. İnsanlarımızın metrekarelerin kullanım alanlarına önem verdikleri için sorun çıkmamasına önem verdik. Kararlarımız uzun olabilir bunun nedeni insanlarımız bu çatıları bir kere yaptıktan sonra tekrar yapmak zorunda kalmamaları\" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)