MERSİN - MTSO öncülüğünde İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda devam eden UMEM-Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri projesinin Mersin geneline daha etkin duyurulması kapsamında Mersin İl Müftülüğünü ziyaret eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Aşut burada bir konuşma yaparak UMEM projesi hakkında İl Müftülüğünü bilgilendirdi.

 

Mesleği olmayan işsizlere meslek edindirecek ve kurs sonunda işe yerleştirecek olana UMEM Kurslarına müracaatlarda yaşanan sıkıntıyı mahalle muhtarlarıyla sıkı bir ilişki içinde aşmaya çalıştıklarını ifade eden Şerafettin Aşut, ziyaretinde UMEM Kurslarına daha çok işsizin müracaat etmesi ve kursları işsizlere duyurulması için İl Müftüsü Ali Melek`ten desteklerini istedi.

 

Aşut, yaklaşan Ramazan ayının bereketinden faydalanarak göç alan Mersin`in işsizliğini bir nebze de olsa azaltarak Mersin için büyük başarılar elde ettiklerini ifade ederek, \"Ancak ekonomisi sürekli büyüyen Mersin için bunlar yeterli olmayıp bir yandan işsizlerimiz iş bulamadığını söylüyor, öte yandan iş dünyası nitelikli eleman bulamaktan şikayetçi. `İşsizlik yok, mesleksizlik var` diyerek çıktığımız bu yolda, asıl önemli olan şeyin gençlerimize gerçek meslekler kazandırmak olduğuna\" inandıklarını söyledi.

 

UMEM Kursları hem eğitim hem de staj süresinde eğitim alanların maaşlarını ve kazalara karşı sigortalarını ödediğini hatırlatan Aşut, \"İş garantili UMEM kursları işsizliğin toplumsal bir sorun olmasını önleyecek hayırlı bir projedir. Ramazan ayında da camileri dolduran vatandaşların içinde binlerce işsiz olduğunu biliyoruz. Bu anlamda siz değerli İl Müftümüz Ali Melek Beyin katkıları ve tüm İl Müftülüğü çalışanlarının destekleri ile daha çok işsiz insanımıza ulaşacağımıza eminin\" dedi.

 

Şerafettin Aşut, özellikle Cuma ve Teravih namazlarında verilecek vaaz ve hutbelerde ve namaz sonrası MTSO personelinin kuracağı stantlarda yapılacak UMEM Kursları tanıtım ve başvuru bilgilerinin işsizlere ulaşmakta çok etkili olacağını belirtti. En büyük zenginliğimiz insanımızdır diyen Aşut, insanımıza onuruyla evine ekmeğini götürecek, bir meslek ve iş sahibi yapacak olan bu projeye destek olan herkese teşekkür etti.

 

Müftü Ali Melek ise, UMEM gibi hayırlı bir projeyi hayata geçirdikleri için MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut`u ve MTSO`yu tebrik ederek, böylesi toplumsal huzuru sağlayacak önemli bir projede Mersin Müftülüğünün duyarsız kalamayacağını söyledi.

 

Müftü Melek konuşmasında \"İnsanımız bir iş sahibi olursa, evine onuru ile alnının teri ile bir ekmek götürürse huzurlu olur. İnsanlarımız huzurlu olursa toplum da huzurlu olur. Toplumsal huzurumuz için çok önemsediğimiz UMEM-Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri projesine Müftülük olarak tüm desteği vereceğiz\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)