HABER MERKEZİ - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Sinop, Çankırı ile Ankara`nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


BÖLGELERDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Sinop çevrelerinin parçalı bulutlu ve kısa süreli sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Kıyılarının parçalı çok bulutlu ve kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


BAZI İLLERDE HAVA
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu 32
İZMİR: Az bulutlu ve açık 36
ADANA: Az bulutlu ve açık 38
ANKARA: Az bulutlu ve açık 33
BOLU: Az bulutlu 30
TRABZON: Parçalı çok bulutlu 28
VAN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 42
(M. Salih Keskin - İLKHA)