DİYARBAKIR - Bismil Devlet Hastanesi`nde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op Dr S Cemil Oğlak tarafından Operatif Histeroskopi ile uterus septus`un rezeksiyon operasyonu yapıldı.

Yaptığı ameliyat ile ilgili bilgi veren Op Dr S Cemil Oğlak, ameliyatın histeroskopi, cihazıyla rahim içerisine optik bir cihaz yerleştirilerek izlenmesi olduğunu belirterek, \"Bu işlem yapılırken kullanılan alet veya aletlere histeroskop denir. Kısırlık nedenlerinin araştırılması, anormal vaginal kanama nedenlerinin araştırılması, doğumsal anormalliklerin tanısı gibi tanısal amaçlarla ya da daha önceden varlığı tespit edilen myomların ya da poliplerin çıkarılması, uterus septus gibi doğumsal şekil bozukluklarının operasyonu gibi tedavi edici amaçlarla da histeroskopi yapılabilir.\" dedi.

Histeroskopinin en sık olarak kullanıldığı işlemler hakkında da bilgi veren Dr Cemil Oğlak, \"Rahim içerisindeki bölmelerin (septum) çıkarılması, yapışıklıkların açılması, polip çıkarılması, tüp bebek başarısızlığının değerlendirilmesi ve myom çıkarılması işlemleri için histeroskopi yapılabilir. Türkiye`de az sayıda sağlık kuruluşunda uygulanan bu yöntemi biz de artık hastanemizde başarıyla uygulamaktayız ve gereken hastalarda güvenle uygulamaya devam edeceğiz. Amacımız Bismil halkının tüm sağlık sorunlarının Bismil sınırları içerisinde, başka bir merkeze ihtiyaç duyulmadan, imkan dahilinde giderilmesini sağlamaktır. Bu konuda biz hekimlere her türlü imkanı ve desteği sağlayan Başhekimimiz Uz. Dr. Vefik Çelebi`ye teşekkürlerimi sunuyorum.\" dedi. (Hasan Gündüz - İLKHA)