BATMAN-Batman`da faaliyetleri ile adından sık sık söz ettiren Hira-Der kuruluşunun 5. yıl dönümünü kutladı. Programa dernek üyeleri, gönüllüleri ve bazı STK temsilcileri katıldı.
 
Program, Molla Beşir Şimşek Hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Hira Der Genel Başkanı M. Ali Rüzgar açılış konuşması için kürsüye davet edildi.
 
5. kuruluş yılını kutlamak için bir arada toplandıklarını ve hizmet dolu 4 yılı geride bırakıp 5. hizmet yılına girdiklerini belirten Rüzgar; "Haziran 2008`de derneğimizi kurduk. O günden bugüne kadar halkımıza hizmet etmek için bütün üye ve gönüllülerimizle faaliyetlerde bulunduk" diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Açılış konuşmasının ardından sanatçılar Özcan ve Selami güzel ilahileri ile programa güzel bir tat kattılar.
 
Daha sonra kürsüye gelen Molla Enver Kılıçaslan, azimli dernek çalışmaları sonucu halkın teveccühünü kazandıklarını belirterek, "Allah`ın yardımıyla bu derneklerin bereket ve hizmetlerinden dolayı teveccüh görüyoruz. Bu dernekler neticesinde kutlu doğum etkinlikleri, medrese hizmetleri ve icazet törenleri ortaya çıktı. Bu tür derneklerin faaliyetleri vasıtası ile yüz binler bir araya geliyor. Bugün memleketin her tarafından aileler çocuklarını İslami eğitime göndermek için bizleri arayıp ricada bulunuluyor ve çocuklarının İslamı öğrenmelerini istiyorlar" şeklinde konuştu.
 
Kılıçaslan, son olarak, derneklerin yaptıkları hizmet ve çalışmaları sayesinde daha güzel sonuçlar alacaklarının vurgusunu yaparak, "Sürekli ve durmadan her geçen günün üstüne biraz daha fazla bir şey koyarak daha da ilerlemeliyiz" dedi.
 
Program ikramlar ve ilahilerin ardından Molla Şehmus Emlük`ün yaptığı dua ile son buldu.(Halid Coşkun-İLKHA)