HABER MRK- İslam âleminin büyük bir heyecanla beklediği onbir ayın sultanı Ramazan ayı oruç ayı bu gece başlıyor. Kuran-ı Kerim`in indirilmeye başlanmasından dolayı Kur`an ayı en kutsal ay olarak kabul edilen Ramazan`da Müslümanlar oruç tutmak için bu gece sahura kalkacak ve Cuma gününü oruçlu geçirecek.

 

Müslümanlar için bin aydan hayırlı olduğu için Kadir Gecesi`ni de içinde barındıran Ramazan ayında Müslüman alemi farz olan orucu tutarak Rabblerine olan kulluklarını ispatlamaya çalışırken bir yandan da ruhlarını dinlendirecek.

 

Ramazan ayında özellikle Büyükşehirlerin camileri, mahyalarla süslendi. Diyanet işlerinden yapılan açıklamaya göre bu yıl camilere asılacak mahyalarda yer alacak ifadeler  ise şunlar: Ey Allah`ın kulları kardeş olunuz, Allah`ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz, Selamı aranızda yayınız, En güzel örneğimiz Sevgili Peygamberimizdir, Cennet cömertler yurdudur, En değerli miras, güzel ahlaktır, Güleryüz, sadakadır, Hesaba çekilmeden önce kendini hesaba çek ve Müslümanlar kardeştir.

 

Ramazanın ilk gününde İstanbullular için imsak vakti; 03.49, iftar vakti ise 20.41 olacak. Ankaralılar 3.40 imsak, 20.22`de ise orucunu açacak. İzmirliler ise 04.12`de imsak, 20.41`de iftar yapacak. İlk teravih namazı için ezan Ankara`da 22.02`de, İstanbul`da 22.24`de, İzmir`de ise 22.16`da okunacak. Diyarbakır için imsak, 03:04, güneş, 04:54 iftar ise 19:54 olacak(Osman İçli-İLKHA)