VAN- Van`da yayın yapan gazetelerden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: HALK ÇÖZÜMÜ VALİDEN BEKLİYOR
Van Merkez`de bulunan eski Tekel Binası arkası Ercişli Emrah sokağında geçtiğimiz gün yaşanan hırsızlık olayından sonra, tinercilerin mekânı haline gelen eski Tekel Binası`ndan dolayı esnaf tekrar mağduriyetini dile getirdi. Esnaf Vali Karaloğlu`na seslenerek \"Sayın Valim lütfen biran önce burası için önlem alın\" dedi.

Rahmet Eli Derneği`nden Ramazan`da Bin Aileye Gıda Paketi
Ramazan öncesi 140 aileye gıda yardımında bulunan Van Rahmet Eli Gıda Bankası, Ramazan ayında en az 1000 aileye Ramazan paketi dağıtmayı hedefliyor.

\"Ramazan Nefsle Cihad Ayıdır\"
Ramazan Ayı`nı idrak edeceğimiz şu günlerde Vanlı imamlar esnafa çağrı yaparak bu ayda özellikle lokanta ve kahvehanelere, işyerlerini kapalı tutmalarını ve oruç tutmayanların günahlarına ortak olmamalarını istediler. İmamlar Ramazan Ayı`nın nefisle cihad ayı olduğunu anımsattılar.


DOĞU ANADOLU: 97 YIL SONRA TERAVİH
Vanlılar bu Ramazan Van Kalesi üzerinde bulunan, depremlerden etkilenmeyen Süleyman Han Camii`nde 97 yıl sonra ilk kez teravih namazı kılacak.

Minibüsçüler Kontak Kapattı
Van şehir merkezi ile Edremit ilçesindeki TOKİ Erdemkent arasında faaliyet gösteren minibüsçüler, araçlarındaki yan koltuklar sebebiyle trafik polisi tarafından kesilen cezalara tepki göstermek için kontak kapatma eylemi yaptı.


VAN SESİ: VAN KARAR TEPKİLİ
YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`ne Prof. Dr. Dursun Odabaş isminin verilmesi Van kamuoyunda üzüntü ve tepkiyle karşılandı. Van Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu konuyu görüşerek YYÜ`den Van halkının eleştirisini çeken isim değişikliği kararını geri çekmesini istedi.


BÖLGE GAZETESİ: AZ HASARLI KONUTLARIN ÖDEMELERİNE BAŞLANDI
Van`da geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından az hasarlı olarak tespit edilen 50 bin konut sahibine, barınma ve onarım ücreti olarak belirlenen bin 250 TL`nin ödenmesine bugün başlandı.

Van`da Ramazan Öncesi Dilenci Operasyonu
Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ramazan ayında, birçok kentten Van`a gelen dilencileri toplayarak, Van dışına gönderdi.


GAZETEVAN: YARALI ASKERLER TEDAVİ ALTINA ALINDI
Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz köyü kırsalında kadastro keşfi için cumhuriyet savcısı ile birlikte araziye çıkan askerlere, PKK`lılar tarafından ateş açılmıştı.

Kandaşoğlu, ``Herkes Cezasını Çekmelidir``
VATSO eski Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Son günlerde VATSO`dan gelen yolsuzluk haberleri ile İlgi açıklamalarda bulundu.


ŞEHRİVAN GAZETESİ: BATTAL İSİM TARTIŞMASINA SON NOKTAYI KOYDU!
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Dursun Odabaş ismi ile ilgili tartışmalara nokta koydu: YYÜ`de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan ve Prof. Dr. Dursun Odabaş Tıp Fakültesi ismi verilen YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`nin isim konusu Van kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Van`ın önde gelen bazı isimleri, hastaneye Dursun Odabaş adının verilmesini eleştirirken, neden Vanlı bir kişinin adının verilmediği sorusuysa sesli olarak sorulmaya başlandı. (Mahmut Aytekin-İLKHA)