DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


ÖZGÜR HABER: SP`DEN YABANCIYA TOPRAK SATIŞINA TEPKİ
SP Diyarbakır İl Başkanı Bozan, yabancılara yapılan toprak satışına tepki göstererek, \"Toprak bir devletin egemenlik ve bağımsızlık sembolüdür. Yabancılara satılacak her toprak parçası özel mülkiyet alanına girecek ve uyruğu olduğu ülkenin Türkiye`ye müdahale hakkını ortaya çıkaracaktır. Bu durum ileride bir tehdit olarak kendini gösterecektir`` dedi.

Kürdistan`da Basın Özgürlüğü Tartışması
Kürdistan Gazeteciler Sendikası Hewler`de toplanarak, son 6 ayda gazetecilere yönelik hak ihlalleri raporunu açıkladı. Raporda, söz konusu sürede gazetecilere yönelik 43 hak ihlalinin gerçekleştiği belirtilerek, bunların araştırılması için Başbakan Neçirvan Barzani`den söz alındığı belirtildi.


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: O KANUN İHANET KANUNUDUR
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı ve partinin Genel İdare Kurulu Üyesi Fesih Bozan yabancılara toprak satışı ile ilgili çıkartılan kanuna tepki gösterdi. Partisinin il binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bozan, 6302 Sayılı Kanun`da yapılan değişiklikle yabancılara getirilen toprak satışı sınırlamasının 25 dönümden 300 dönüme çıkarıldığını hatırlattı.

Tek Kelimeyle Rezalet
Diyarbakır`daki trafik sorunu, sürücüleri, yayaları ve esnafı adeta çileden çıkaracak boyuta ulaştı. Kent merkezindeki yolların yetersizliği ve araç sayısının her geçen gün artması, farklı alternatifler üretmeyi artık mecbur kılıyor. Özellikle Ofis ve Dağkapı güzergahındaki trafik sıkışıklığı sürücüleri çileden çıkarırken, sıkışıklık nedeniyle ard arda çalınan kornalar ise, esnaf ve vatandaşı bir hayli rahatsız ediyor.

Müdür İhbar Etti Vurgun Önlendi
Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü`nce yapılan eş zamanlı DGD operasyonunun detayını Güneydoğu Güncel`e anlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, yapılan yolsuzluğu açığa çıkarmak için hafiye gibi çalıştıklarını söyledi.

Kalp Hastalarını Uyardı
DÜ Kalp Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Sıddık Ülgen, \"İftar sofralarından doymadan kalkılmalı, teravih namazları yarı dolu mideyle kılınmalı\" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)