Tekirdağ`ın Şarköy İlçesi`nde Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) İlçe Başkanlığı`nın 22 kişilik asil ve yedek üyeleri, genel başkanlarının AK Parti`ye geçme ihtimalinin bulunduğunu belirterek partiden istifa ettiklerini duyurdu.

`TEPKİ NEDENİYLE İSTİFA ETTİK`

HAS Parti Şarköy İlçe Başkanı Ali Yaşar Ak, tepki nedeniyle istifa ettiklerini söyledi. Ak, "1 Kasım 2010 tarihinde Şarköy İlçesi`nde kurucu üyesi ve yönetiminde olduğumuz Numan Kurtulmuş başkanlığındaki HAS Parti, kuruluş amacından uzaklaşıp AKP saflarında siyaset yapma anlayışı içine girmiştir.

`AKP SAFLARINA GEÇMESİNİ İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ`

Numan Kurtulmuş`un dürüst, ilkeli ve medeniyet siyaseti yapacağına söz vermesi ve Türkiye`de özlenen siyaset anlayışına bizleri inandırması dolayısıyla Şarköy ilçe teşkilatını kurup siyaseti doğru yerde doğru insanlarla yapma anlayışında olduk. Ne yazık ki öyle olmadığı son yaşanan olaylarda ortaya çıktı. `Harun gibi geldiler, Karun gibi oldular, selamlaşmayacağım ve Firavunlaşmayacağım` diyerek gönderme yaptığı AKP saflarına geçmesini içimize sindiremediğimiz için HAS Parti`den istifa ediyoruz" dedi.