BATMAN-Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Batman Üniversitesi`nin Orta Doğuyu kuşatan, dünyaya açılan bir üniversite olacağına dikkat çekerek, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümüne gelecek yıl öğrenci alınacağını açıkladı.

 

Gelecek Yıl Öğrenci Alınacak
Kocabaş, Batman Üniversitesi`nin Ortadoğu`yu kuşatan ve dünyaya açılan bir üniversite olacağını belirterek, Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünün iki yıl içinde akademik kadro olarak ODTÜ ve İTÜ seviyesine geleceğini söyledi. Kocabaş \"Fakültemizde Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümümüz açık. Kadromuzda iki hocamız bulunmaktadır. Gelecek yıl için de bölümümüze öğrenci almaya çalışacağız. Akademik kadromuzun güçlülüğü ile tam olarak iki yıl içinde ODTÜ ve İTÜ`nün seviyesini yakalayacaktır\" ifadelerini kullandı.

 

Orta Doğu Üniversitesi Olacağız
Batman ve çevresinin doğal kaynaklar açısından önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Kocabaş \" Üniversitelerin ana görevi bölgedeki doğal kaynakların canlandırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunması gerekiyor. Bu bölge genelde Türkiye, özelde Batman ve çevresi doğal kaynaklar açısından büyük potansiyele sahip. Bu perspektifle baktığımızda Petrol ve doğalgaz, yer altı ve yer üstü suları, organik tarım ve hayvancılık potansiyellerini canlandırma amaçlı faaliyetler yapacağız. Bunun yöntemi ise uluslararası ölçekte olacak. Suriye, Irak ve Türkiye`nin kaynaklarını birlikte canlandırma ve büyütme amaçlı üniversite ve petrol mühendisliği bölümü oluşturacağız. Bu misyonla hareket eden Orta Doğu üniversitesi olmakla birlikte dünyaya açılan eğitim kurumu olacağız\" dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)