İSTANBUL - Suriye`den kaçıp Türkiye`ye sığınanların sayısı 40 bini geçti. Konuyla ilgili Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sitesinde yer alan açıklama şu ifadelere yer verildi. \"Başkanlığımızca; Hatay`da 5, Şanlıurfa`da 2, Gaziantep`te 1 olmak üzere toplam 8 çadırkent ve Kilis`te 12 bin kişilik 1 adet konteynerkent kurulmuştur. 2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye`de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar ülkemize gelen 65 binden fazla Suriye vatandaşı için, Başbakanlık AFAD tarafından 4 ilimizde kurulan kamplarda bir yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanmaktadır.

Başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynerkentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler verilmektedir. Konteynerkent ve çadırkentlerde her türlü koordinasyon; ulusal ve uluslararası afet ve acil durumlarda ülkemiz adına yetkili kurum olan Başbakanlık AFAD tarafından sağlanmaktadır.
Başbakanlık AFAD`ın gönderdiği ödenekler ile kurulan kamplarda; okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar da yer almaktadır\"

Açıklamada bu güne kadar Suriye`den kaçarak Türkiye`ye sığınan 67.769 Suriyeliden 25.087 kişinin geri dönüş yapığı da belirtildi. (Abdusselam Güneş -İLKHA)