ŞANLIURFA - Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı, bugün saat 14.30`da Karakoyun İş Merkezi`nde Suriye`de yaşanan olaylar ile ilgili baskın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Saadet Partisi İl Başkanı Halil Yiğit okudu.

Geçtiğimiz yıl Tunus`ta başlayan ve daha sonra birçok İslam ülkesini etkileyen gelişmelerin bir yılı aşkın süredir Suriye`de de devam ettiğini belirten Yiğit, \"mazlum halkların bu hak arama mücadeleleri, yıllardan beri yönetimlerde bulunan diktatörler tarafından çoğu zaman kanla bastırılmaya çalışılmıştır. Babası Esed`in yaptıklarına rağmen, işbaşına geldiğinde, kendisinden hak ve özgürlükler noktasında adımlar atması beklenen Beşar Esed`in bu talepler kulak tıkayarak ve zamanında gerekli adımları atmamış olması, olayların bu boyuta taşınmasında önemli bir etken olmuştur. Beşar Esed`in kendisine yapılan bütün uyarılara rağmen, ısrar ve inatla bu taleplere silahla karşılık vermesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir\" dedi.

Batı Dünyasının Amacı İslam Ülkelerini Karıştırmak
Batı dünyasının amacı İslam ülkelerini karıştırmak olduğuna işaret eden Yiğit, \"son 300 yıllık tarih dönemi acı tecrübelerle açık ve seçik ortaya koymaktadır. Suriye`de yapılan katliamların kim tarafından yapıldığı tam olarak bilinmiyor. Suriye`de MOSSAD var mı? Mutlaka var. CIA var mı? Mutlaka var. Diğer ülkelerin ajanları var mı? Mutlaka var. Bunlar ne yapıyorlar. Elleri kolları bağlı hiçbir hadise ile ilgilenmeden mi duruyorlar. Yoksa bir gün bir taraftan öteki gün ise başka bir taraftan insanları öldürerek bir iç savaşın çıkmasına zemin mi hazırlıyorlar. Bu konuda hükümetin maalesef bir açıklaması olmadı\" dedi.

Ağıtlar Kürtçe, Türkçe ve Arapça olacaktır
Türkiye ve Suriye savaşırsa ağıtların Türkçe, Kürtçe ve Arapça olacağını, zafer konuşmaları İngilizce ve İbranice olacağını ileri süren Yiğit, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren emperyalist güçlere karşı caydırıcı güç olarak \"İslam Ordusu\" mutlaka kurulması gerektiğini söyledi.

Mavi Marmara olayında İsrail`in dünyanın güzü önünde 9 vatandaşı şehit ettiğini hatırlatan Yiğit, \"fakat Suriye kadar İsrail`e tepki gösterilmedi. Sadece özür ve tazminat talebinde bulunuldu. Çünkü Suriye Müslüman, İsrail Yahudi`dir. Bugün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Suriye`ye tehdit mesajları yolluyorlar. Aynı politikayı İsrail`e yapamadılar\" dedi. (Mehmet Demir-İLKHA)