ADANA - İddiaya göre; Kızılay Caddesi Merkez PTT önünde aracıyla seyir halinde olan Mahmut Bayar adlı esnaf, trafik polisi tarafından durduruldu. M.S. isimli trafik polisi, Bayar`a; "araç kullanırken telefonla görüşmekten sana ceza yazıyorum" diyerek ceza keseceğini söyledi.

Telefonunu evde unuttuğundan o an yanında telefon bulunmayan Bayar; "Bir yanlışlık olmalı. Telefonumu evde unuttuğumdan aracımda telefon yok. Bu sebeple telefonla görüşmem imkansız" diye cevap verdi.

Araçta telefon olmadığını gören polis memuru, Bayar`ın ehliyet ve ruhsatını kontrol etti. Daha sonra aracın etrafında dolaşan polis, "Araçlarının arka camlarında film var. Bunların camlara takılması yasak" diyerek 140 TL ceza kesti.

Trafik polisinin ceza kesmek için bahane aradığını iddia eden Bayar; "Bu nasıl bir uygulama anlamadım. Yanımda telefon olmadığı halde araç kullanırken telefonla konuşmaktan ceza kesilmek isteniyor. Bunu belirtince de başka bir bahane bulunuyor. Sanki trafik polislerinin günlük kesecekleri bir limit varmışta onu kesmek için kurban arıyorlar." şeklinde konuştu.

Ayhan Kaya - İLKHA