BURSA -CHP, MHP, BDP ve terör örgütünün hep bir ağızdan AK Parti`yi hedef haline getirdiğini de öne süren Erdğoan, "Kastamonu ve Silopi`de yapılanları gördünüz. AK Parti`nin seçim merkezleri molotoflarla taciz ediliyor. Biz halka hizmet yoluna girmişiz ama kefenimizle girmişiz" diye konuştu.


Yalova`da halka seslenen Başbakan Erdoğan, millet iradesini her şeyin üzerinde tuttuklarını, ileri demokrasi için yeni anayasa hazırlayacaklarını belirterek, "Türkiye otokratik bir sistemin, otoriter, totaliter bir yapının içinde değil. Biz ileri demokrasi istiyoruz. 12 Haziran bir milat olacak. Yeni anayasamızı yapacağız. Temel hak ve hürriyetler olacak. Bu anayasayı sen yapacaksın, millet yapacak. Bakalım parlamento aritmetiği ne getirecek. AK Parti bunu tek başına yapamıyorsa, `Gelin bunu beraber


yapalım` diyeceğiz. Geçen dönem bunu istedik. Ne CHP ne MHP, hiç biri anayasa uzlaşma komisyonumuza maalesef sıcak bakmadı. 26 madde için halka gitmek zorunda kaldık. İllegal örgütlerle bir araya geldiler, engellemeye çalıştılar. Ama benim milletim yüzde 58 ile bunları derdest etti. Çeteler eliyle şekillendirilmesine itiraz ettik. Millet ne derse o olur. Türkiye`nin rotasını ancak ve ancak millet çizer dedik" diye konuştu.


Siyasetin kasetler yoluyla dizayn edilmesine, tasarlanmasına, şekillenmesine karşı çıktılarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "28 Şubat döneminde bunu yaptılar. Kasetler yoluyla siyasete yön vermek istediler. Sonraki seçimlerde de aynı şekilde gizli çekimler, yasa dışı yollarla siyaseti şekillendirmek istedile. CHP eski genel başkanına ait görüntüler yayınlandığında biz anayasa pakeketini tartışıyorduk, haber geldiğinde bunu üzüntüyle karşıladık. Ulaştırma bakanımı çağırdım, bu yayınların
engellenmesini istedim. Bu mesele büyümeyebilirdi ama ne oldu biliyor musunuz?

Birkaç gün sonra medya görüntüleri bunu çarşaf çarşaf sayfalarına taşıdılar. İkide bir `AK Parti bunu çözmeli` dediler. Yahu ben senin bekçin miyim? Yargı devrede, gereken yapılmış. Yürütme olarak buna müdahale edilmemiş olsaydı zaten rezaletin bini bir para olacaktı. Rezalet alıp başını gidecekti. Buna müdahale ettik diye mi bir şey yaptık? Bu şekilde CHP üzerinden operasyon gerçekleştirdiler. Şu anda malum genel başkan, mağdur
genel başkanı ziyarete gitmedi mi? Resim verdiler, ben aday değilim dedi. Ertesi gün adayım dedi. Her zamanki gibi, U dönüşü. Aynı şekilde MHP`ye ait görüntüleri de çirkin bulduk".

"ÇETELER BİR KERE DAHA DEMOKRASİYE MUSALLAT OLMAK İSTİYOR"
CHP ve MHP`nin kasetler üzerinden AK Parti`ye çamur attığını ileri süren Erdoğan, şunları dile getirdi: "Partileri içindeki kirli işleri görmüyor, AK Parti`ye iftira atarak bu işten sıyrılmak istiyorlar. Dün BDP ile ilişkili bir bağımsız milletvekili çıktı, PKK`nın yayın organı bir ajans AK Parti`yi suçlayan bir yayın servis etti. Kasetler üzerinden Türkiye`de siyaset şekillendirilmek isteniyor. Çeteler bir kere daha demokrasiye musallat olmak istiyor.

Türkiye`ye rota çizmek istiyorlar. CHP, MHP, BDP ve terör örgütü hep bir ağızdan AK Parti`yi hedef haline getirmek istiyorlar. Kastamonu, Silopi`de olanı gördünüz. Bütün seçim koordinasyon merkezleri terör örgütü tarafından molotof kokteyliyle taciz ediliyor. Yıldırma politikası. Biz halka hizmet yoluna girmişiz, ama kefenimizle girmişiz. Yola böyle çıktık".
Siyasete paraşütle inmediğini kaydeden Erdoğan, "Biz hayatımızı siyasette geçirdik. Yeni girmedik, paraşütle gelmedik. Bay Kemal, 8 yıl SSK genel müdürlüğü yaptın, SSK`yı batırdın, ondan sonra gittin merhum Ecevit`e, `Beni aday yapar mısın?` dedin. Ecevit kendisini veto etti" dedi.


AK Parti`ye karşı çete kardeşliği kurulduğunu ileri süren Erdoğan, "Çete kardeşliği kurmuş durumdalar. BDP, MHP`yi savunuyor. MHP, CHP`nin yedeğinde siyaset yapıyor. CHP çeteler kol kanat geriyor. Silivri`nin avukatıyım diye bizzat açıklıyor. Emekli siyasetçileri kendine milli şef ediniyor. Hedef demokrasi, büyük Türkiye, kalkınan Türkiye. Hortumlarını kesilenler çıkar ortaklığına giriyor. Birileri millet iradesinden rahatsız oluyor, bunu bozmak için yalan senaryolarını ortaya koyuyorlar. Benim milletim bu oyuna gelmeyecek. Demokrasiye nasıl tezgah kurulduğunu görmenizi ve bu tezgahı 12 Haziranda 2-0 ile bozmaya var mısınız?" diye sordu.

"CHP BÖYLE U DÖNÜŞÜ YAPAN BİR GENEL BAŞKAN HİÇ GÖRMEMİŞTİ"
Yurdu karış karış gezdiklerini anlatan Erdoğan, "Siyasetin kasetle değil, bilgiyle, akılla şekillenmesini istiyoruz. Biz arazi adamıyız. Ankara`ya mahkum olanlardan değiliz. 780 bin kilometrekareyi adım adım, karış karış gezenlerdeniz. 74 milyon vatan evladına ulaşanlardanız. Halkımız, ayrımcılığın olmadığı bir iktidarı şu anda yaşıyor" şeklinde konuştu.


Mail konusuna da temas eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkalarına atmaya çalıştıkları çamur ellerine yüzlerine bulaştı. Senin neren dürüst? Bugün söylenen mail gazetelere düştü. Ben inanıyorum ki, birkaç güne kadar bunu kimin attığı ortaya çıkacak. AK Parti iktidar olduğu müddetçe kimsenin hakkının, hukukunun yenmesine müsaade etmeyiz. Böyle muhalefete can kurban. CHP, böyle her söylediği yalan olan, yalan çıkan, U dönüşü yapabilen bir genel başkan hiç görmemişti. Sen ne YÖK`ü kaldırabilir, ne bedelliyi bu hale getirebilirsin.

Çünkü benim milletim sana fırsat vermez. Geçmişte evleri, otomobilleri aldık mı? Bizi böyle aldatmadılar mı, dolandırmadılar mı? Biz 490 bin konut, bunun 360 binini dağıttık. Enflasyonda da başarıyı sürdüreceğiz. Çünkü biz halka zulmedemeyiz. İşçiden tasarrufu teşvik için 13.5 katrilyon kestiler. Devlet işçisine, memuruna borçlu olur mu? İlk işimiz 13.5 katrilyonu ödemek oldu. Sayın Kılıçdaroğlu, bundan haberin var mı? Siz kestiniz, biz ödedik".


Erdoğan konuşmasının sonlarında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`na bazı sorular yönelterek şunları kaydetti: "SSK`ya 1998`de kimleri işe yerleştirdin? Sayın Kılıçdaroğlu SSK`ya bu şekilde kimleri atadınız? O atananlar kimler? Sizinle bir akrabalıkları var mı? Soyadları sizin eski soyadınızla, eşinizin eski soyadıyla aynı olan kaç kişi bu şekilde işe alındı? Dürüst, mertsiniz ya, siz Gandi`siniz ya. Buyurun bu sorulara cevap verin. Bizler her attığımız adımı dikkatle attık, atmaya devam edeceğiz"
Yeni dönemde okullarda akıllı dijital tahta müjdesini veren Başbakan Erdoğan, Yalova`ya yaptıkları hizmetleri birer birer sıralayarak konuşmasını tamamladı.

İHA