BATMAN - Batman`da 12 Haziran seçimlerinin ilk mitingini Has Parti gerçekleştirdi. Bugün saat 17.00`de Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen mitinge katılımın az olduğu görüldü. Batman esnafını dolaştıktan sonra miting alanına gelen Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yağmur nedeni ile konuşmasını kısa kesti. Miting öncesi Has Parti Batman milletvekili adayları tanıtıldı. Batman`da birinci sıradan milletvekili adayı olan Osman Bağaç`ın selamlama konuşmasının ardından Numan kurtulmuş konuşma yaptı.

 

"Anadil Ana Sütü Kadar Helaldir"
Barışın yolunun kardeşlikten geçtiğini söyleyen Kurtulmuş; 82 anayasasıyla birinci ve ikinci sınıf vatandaşları ortaya çıkardığını, Kürtlerin Alevilerin, azınlıkların ve dindarların kendilerini ikinci sınıf insanlar olarak hissettiğini belirterek, "Yok öyle yağma. Has Parti olarak yeni bir ülkeyi hep beraber inşa edeceğiz." dedi.

 

Herkesin kendi dilini istediği gibi kullanabileceğini söyleyen Kurtulmuş, "Herkes kendisini nasıl tanımlıyorsa kendini öyle tanımlayacak Çünkü anadil ana sütü kadar helaldir. Ve onu engellemeye kimsenin hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

 

"Kürt Meselesi Yoktur Diyerek Başka Yerlere Salam Durmayacağız"
Kürt meselesinde iktidara yüklenen kurtulmuş, "9 sene iktidara geldikten sonra Kürt meselesi yoktur diyerek başka yerlere salam durmayacağız Kamu kaynaklarını kullanıp Karunlaşmayacağız bel`amlaşmayacağız." dedi.

M. Salih Özcan, M. Sait Çelik - İLKHA