BATMAN - Batman İl sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Sağlık Müdürlüklerinin ikiye ayrıldığını söyledi. Bodakçi, Sağlık Bakanlığı`nın merkez ve taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılmasına dair 2011 yılının Kasım ayında bir kararname yayımlandığını hatırlatarak \"Batman İl Sağlık Müdürlüğü`nün bölünmesi bu kanun hükmünde olacak. Bunlar, 1-Sağlık Müdürlükleri, 2-Halk Sağlığı Müdürlükleri ve 3-Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği şeklinde olacak\" dedi.

İlk etapta bakanlığın yaptığı İl Sağlık Müdürlükleri ile Halk Sağlık Müdürlüklerinin ayrılması olduğunu dile getiren Bodakçi, \"Türkiye`nin çoğu ilinde Sağlık Müdürlükleri ile Halk Sağlık Müdürlükleri ayrılmış durumda. Bazı birimler icracı dediğimiz birimler Halk Sağlık Müdürlüklerine devredildi. Sağlık Müdürlüklerinde kalan en önemli şube ise 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Afetlerde İlk Yardım Şubesi bizde kaldı. Diğer şubelerimiz Ana Çocuk Sağlığı, Bulaşıcı Hastalıklar, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Çevre Sağlığı ve Aile Hekimliği Birimi bunların hepsi Halk Sağlık Müdürlüklerine geçti\" dedi.

Sağlıkçılar olarak ikiye bölünmüş durumda olduklarını kaydeden Bodakçi, \"Bu ikiye bölünme kâğıt üzerinde değil araç, gereç, bina ve personel bütün kalemlerde bakanın belirlemiş olduğu kriterlere binaen, şuan da ayrışmayı yapmış durumdayız. Şuan da yer sorunumuz var onu gidermeye çalışıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü bu binada kalacağı için zemin kat ve birinci kat İl Sağlık Müdürlüğüne, diğer üstümüzdeki iki katı Halk Sağlığı Müdürlüğüne verdik\" açıklamasını yaptı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)