Herkes bilsin ki dünyanın neresinde olursa olsun hangi inanca, hangi etnik kökene, hangi mezhebe mensup olursa olsun mazlumların ahı da er yada geç çıkacak sorumlular mutlaka bunun hesabını verecektir`` dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vefatından saatler önce hasta yatağında ziyaret ettiği Aliya İzzetbegoviç`in kendisine, ``Bosna size emanet. Buralar Osmanlı`nın bakiyesidir`` dediğini belirterek, ``Bosna bize emanettir, Boşnak kardeşlerimiz bize emanettir. Bu emaneti büyük bir hassasiyetle korumaya, Bosna Hersek`te barış için, refah için, huzur için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğimizi de hatırlatmak istiyorum`` dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır`da Askeri Konsey`in açıklamasını eleştirerek, ``Maalesef Mısır`da belli kurallarla yola çıkıldıktan sonra bazı kuralların konulmuş olması, ihdas edilmiş olması Mısır halkının iradesine saygısızlıktır ve parlamenter demokrasi bunu asla kabul etmez. Mısır`da Askeri Konsey`in bu tür kararlar almak suretiyle halkının iradesini yok farz etmesi ve oluşan Parlamento`yu yok farz etmesi halkın iradesine karşı bir saygısızlıktır`` dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Samsun`da hayatını kaybeden kardeşlerimizle ilgili olarak gerekli her türlü soruşturma ve inceleme yapılıyor, yapılacaktır. İhmal varsa, kusur varsa sorumlular ortaya çıkarılacak ve gereken hiç tereddütsüz yapılacaktır. Ancak Samsun`da yaşanan acı hadiseyi, kendileri için, kendi siyasi hırsları için bir ranta dönüştürmeye çalışanlara da asla müsamaha göstermeyecek, asla fırsat vermeyeceğiz`` dedi.