BURSA - 32 bini aşkın üye sayısıyla Türkiye`nin en büyük ticaret ve sanayi odalarından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Mürsel Köyü`nde yapımına 2009 yılında başlanan ancak devam ettirilemeyen Sağlık Meslek Lisesi`ne el attı. BTSO`nun vereceği destekle Mürsel Köyü ilk lisesine ve Bursa da 4. sağlık meslek lisesine kavuşmuş olacak.

 

Mürsel Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır ve İhtiyar Heyeti`nin girişimleriyle 2009 yılında temeli atılan ve pek çok hayırseverin desteğine rağmen ancak kaba inşaatı bitirilebilen Sağlık Meslek Lisesi, BTSO`nun vereceği destekle 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek. 2 bin 500 nüfuslu Mürsel Köyü`nün bine yakın orta ve lise öğrencisinin yanı sıra Bursa ve çevre illere de hizmet vermesi planlanan Sağlık Meslek Lisesi`nin inşaatının yapımına uzun bir aradan sonra bugün BTSO`nun desteğiyle yeniden başlandı.

 

Toplam 2 milyon TL`ye mal olacak söz konusu lise; 860 metrekare kapalı alan üzerine 4 kat olarak inşaa ediliyor; 500 öğrenci kapasiteli sağlık meslek lisesinde 18 derslik ve labaratuarlar bulunacak.

 

Mürsel Köyü`nde 2012-2013 döneminde eğitim vermeye başlayacak olan Sağlık Meslek Lisesi`nin mezunları; BTSO`ya kayıtlı toplam 559 sağlık işyerinin de ara eleman ihtiyacına cevap verebilecek.

 

Çekirge Devlet Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi`ne de Destek
Özellikle eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlar konusunda dur durak bilmeyen BTSO Yönetimi; 2012 yılı içerisinde Çekirge Devlet Hastanesi`nin yoğun bakım ünitesinin yapılmasına ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde ihtiyaç duyulan makine teçhizatın sağlanmasına da destek olma kararı aldı. (Fethullah Özsoy - İLKHA)