Bugüne kadar özgürlük isteyen halka yönelik sert müdahalede bulunan Suriye`deki Baas diktası en az 850 kişiyi katletti ve Suriye halen kanamaya devam ediyor.
 
Gösterileri şiddetli bir şekilde bastıran Suriye ordusunun tanklarla birçok şehre girerek yaptığı ev baskınlarında da binlerce kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların önemli bir kısmı ağır işkencelerden geçirildikten sonra serbest bırakılırken bir kısmından ise haber dahi alınamıyor. Tutuklananların bazısının sorguda infaz edildiği yönünde haberler geliyor.
 
MAZLUMDER, Özgür-Der, İHH, Medeniyet Derneği, Anadolu Platformu, Araştırma Kültür Vakfı, Akabe Vakfı, İMH, Hikmet Vakfı ve Fatih Akıncıları Derneği gibi çeşitli kuruluşların bir araya gelerek oluşturduğu Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Suriye`de yaşanan katliamlarla ilgili duyarlılık çağrısında bulunmaya devam ediyor.
 
13 Mayıs Cuma günü Cuma namazı sonrasında Teşvikiye`deki Suriye Konsolosluğu önünde katliamın son bulmasını ve gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasının isteneceği, Baas diktatörlüğünün lanetleneceği eyleme tüm basın mensupları, üye ve gönüllülerimiz davetlidir.
 
SURİYE HALKIYLA DAYANIŞMA PLATFORMU
 
Yer: Suriye Konsolosluğu Önü - Teşvikiye
 
Tarih: 13 Mayıs Cuma (YARIN)
 
Saat: Cuma Namazı Sonrası