Mehr haber ajansı muhabirinin İstanbu`dan billdirdiğine göre, Kahire, Beyrut,Londra, Necef, Kazimeyn ve Tahran`da bürosu ve stüdyosu bulunan Thaqalayn (Sekaleyn) TV`nin İstanbul stüdyosu ise yoğun katılımla hizmete girdi.

İslam ve Arap dünyasını hedef kitlesi olarak benimseyen Thaqalayn (Sekaleyn) TV`nin amacı ise İslam coğrafyası ve Ortadoğu`da doğru haber vermek olarak belirtildi.

Sekaleyn`in Arapça yayınında haber ve dini programlar ağırlık olarak, 24 saat yayın yapacak ve bunun 7 saati canlı yayın olacak.

Açılışa Dünya Ehlibeyt Kurultayı Genel Sekreteri Ayetullah Muhammed Hasan Akhtari, Almanya İmam Ali Vakfı Başkanı İsfihan Talan Mücahidi, EHLADER Genel Sekreteri Kadir Akaras, Ankara Bab-ı Ali Vakfı Onursal Başkanı Musa Aydın, Kanal on4 Genel Müdürü Hürriyet Varol, Ortadoğu Uzmanı Kenan Çamurcu ve birçok basın yayın temsilcisi katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Musa Aydın, Kadir Akaras, Kenan Çamurcu ve Ayetullah Akhtari günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Thaqalayn TV`nin, İslam`ın güzelliklerini ve doğrulularını yaymayı amaçladığını dile getiren Aydın: “Dünyanın dört bir yanında hakkı söylemeyi amaçlayan Thaqalayn TV`yi canı gönülden destekliyoruz” dedi.Ortadoğu`nun çok karışık bir dönemden geçtiğini vurgulayan Kadir Akaras ise: “Bugünler İslami uyanış günleridir. Bazıları bunu reddetse de herkes bir gün kabul edecektir. İslami uyanışın zulme karşı savaş olduğunu herkes bir gün görecektir. Bazıları bu durumu kendi lehlerine çevirmek için bilgi kirliliği oluşturmaktadır. Thaqalayn TV bu hususta önemli bir görev üstlenmiştir. Eminim ki bilgi kirliliğini Thaqalayn TV büyük ölçüde azaltacaktır” şeklinde konuştu.

İslami vahdete özenle dikkat çeken Ayetullah Akhtari ise şöyle konuştu: “Bugün İslami uyanış iyiden iyiye Müslümanlar arasında yayılmıştır. Bu hususta medya ve basın çok önemlidir. Thaqalayn TV`yi vakit buldukça izliyorum. İslami uyanış noktasında bence çok doğru yayınlar yapmaktadır. İslam dini bugün en iyi düzen ve sistemdir. Ancak gerçek manada olan İslam dininden bahsediyoruz. Bu İslam zorbalığı zulmü ve fakirliği toplumdan kazıyarak, ilmi, adaleti ve güveni toplumda sağlayabilir.”

(MHA)